La Diputació farà de la província l'epicentre de la lluita contra l'assetjament escolar amb l'estrena del final de la pel·lícula Res Serà Igual

Multitudinarias jornadas en el Paraninf de la UJI y un preestreno en El Corte Inglés, los primeros pases del audiovisual de Víctor Antolí

La Diputació farà de la província l'epicentre de la lluita contra l'assetjament escolar amb l'estrena del final de la pel·lícula Res Serà Igual
01/04/2019 -

La Diputació contribuirà a fer de la província l’epicentre de la lluita contra l’assetjament escolar aquesta setmana amb l’estrena del final de la pel·lícula Res Serà Igual del castellonenc Víctor Antolí. Així, la preestrena tindrà lloc dimarts que ve, 2 d’abril, en El Corte Inglés de Castelló. Serà en un acte obert que tindrà lloc a la terrassa del centre comercial a les 19.30 hores per al qual únicament es requereix invitació per qüestions de control d’aforament i que es poden recollir en la planta Jove del centre. Aqueixa mateixa demà i la jornada del dimecres hi ha dues passades multitudinàries programades en col·laboració amb la comunitat educativa provincial, amb un col·loqui programat després de cada projecció, en el Paranimf de l’UJI. En total, uns 2.500 joves estudiants d’instituts de la província participaran en aquesta posada de llarg de la segona part del llargmetratge creat per Víctor Antolí i patrocinat pel Govern Provincial.

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha explicat que “seran dos dies en què ja l’estrena de la pel·lícula ens permetrà arribar a milers de joves de la província per a conscienciar-los contra aquesta xacra que es viu a les nostres aules. Treballem de la mà de Víctor Antolí i d’aquest gran elenc d’actors i actrius castellonenques, també amb la col·laboració dels psicòlegs de la província i la Policia Nacional, a impulsar aquest projecte com un recurs imprescindible contra l’assetjament escolar a les aules”.

I és que l’organització ha previst dues jornades d’estrena que aniran acompanyades d’un col·loqui, de joves a joves, sobre l’assetjament escolar en el qual també participaran membres del COPCV- Col·legi de Psicologia de la Comunitat Valenciana i una policia nacional per a alertar als joves allí presents de les penes legals que suposa fer ciberassetjament escolar.

La diputada ha assegurat a més que “estem molt satisfets amb la professionalitat amb la qual s’ha abordat la problemàtica de l’assetjament escolar per part de l’equip de Res Serà Igual. Un equip d’experts psicòlegs va formar als mateixos actors en aquesta temàtica per a enfocar de forma òptima les xarrades en centres escolars que acompanyen la difusió de la pel·lícula. Demà podrem fer un pas més contra l’assetjament escolar sumant esforços de tots, i això és una bona notícia per a Castelló”.

Cal recordar ‘Res Serà Igual’ ja cull una repercussió nacional en les seues anteriors edicions, arribant amb la projecció de la primera part de la pel·lícula i a través de xarxes socials a milers de joves. Amb aquesta segona part final de la pel·lícula, el projecte es consolida com un important recurs de sensibilització contra l’assetjament escolar, una iniciativa pionera que torna a posar en valor també el talent audiovisual castellonenc.

El ciber assetjament com a fil argumental de la pel·lícula

La pel·lícula gira entorn d’aquesta temàtica, el ciber assetjament com a fil conductor de tota la trama, tractant altres temes que afecten els joves com la violència de gènere, el consum de drogues, els trastorns alimentosos, les relacions tòxiques i l’abús fóra i dins de l’institut. Realitats que molts joves viuen en el seu dia a dia, ja que, segons les últimes dades oficials, milions d’estudiants de primària i secundària pateixen aquest problema a Espanya, amb un 90% de les víctimes patint trastorn psicològic. Durant l’any passat es van atendre més de 25.000 trucades d’ajuda en el nostre país.

Al respecte, Vicente-Ruiz ha apuntat que “a través d’aquest format tenim l’oportunitat d’arribar als joves i ajudar a pal·liar aquest greu problema posant sobre la taula aquesta crua realitat i conscienciant sobre què fer en casos de detectar assetjament cap a un mateix o cap als companys”.

Per part seua, Victor Antolí ha destacat que “aquest projecte naix perquè els joves s’adonen que no estan sols, que sempre tindran un punt de suport i que hi ha una altra forma de fer les coses. I amb aquesta tercera part volem continuar donant veu a un problema que segueix fora de les aules a través de les xarxes socials”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari