La Diputació de Castelló obri una línia d'ajudes de 300.000 euros per a promocionar la realització d'activitats culturals a les comarques

El president José Martí destaca que “molt prompte” es convocaran les subvencions per a grans esdeveniment pel mateix import

La Diputació de Castelló obri una línia d'ajudes de 300.000 euros per a promocionar la realització d'activitats culturals a les comarques
23/02/2021 -

La Diputació de Castelló ha obert una línia de subvencions per un valor de 300.000 euros per a la realització durant aquest 2021 d’activitats culturals a les huit comarques castellonenques. Són unes ajudes a les que podran accedir associacions i col·lectius culturals en règim de competència competitiva, fent així valer els principis d’objectivitat, igualtat i transparència que ve impulsant la ‘Nova Diputació’ des de la seua constitució en 2019.

Amb aquesta inversió, la institució provincial busca reactivar el sector de la cultura després d’un any en pausa amb la promoció de propostes de nord a sud del territori. De les bases aprovades per comissió informativa s’extrauen les diferents modalitats d’esdeveniments que poden ser objecte de subvenció: des de festivals de cine o teatre fins a la celebració de jornades de divulgació cultural. També s’inclou l’elaboració de publicacions o documentals audiovisuals, a mode de suport als sectors de l’edició i la creació audiovisual. La subvenció màxima per beneficiari serà de 5.000 euros.

El president de la Diputació, José Martí, ha reconegut que la cultura tindrà un paper molt important a l’hora d’accelerar la recuperació econòmica i social de la província, “per aquesta raó hem agilitzat l’aprovació d’aquesta línia de subvencions, hem posat els pilars del nou circuit cultural provincial -amb un pressupost de 400.000 euros- i molt prompte convocarem les ajudes per a la celebració de grans esdeveniments per 300.000 euros”.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha animat els col·lectius locals a treballar en les seues idees d’activitats i espectacles perquè puguen portar-se a terme al llarg de l’any”. Davant la incertesa per la Covid-19, Sanz ha explicat que, en cas de no poder-se celebrar les propostes abans del 31 de desembre, “serà possible subvencionar aquelles despeses sempre que no siguen recuperables i s’acredite que eren necessàries per a portar a terme l’activitat”.

Les sol·licituds es poden presentar fins a meitat mes de març a través de la seu electrònica de la Diputació de Castelló.

EN 2020 ES VAN CONCEDIR 157 AJUDES

L’any passat es van concedir 157 ajudes per un import de 291.000 euros per a la realització d’activitats culturals de xicotet format. Sanz confia en que es supere el nombre de propostes presentades “perquè això serà la mostra que tenim una província ben viva i que es volca per la cultura”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari