La Diputació recupera la ficció com a gènere protagonista de 'Cortometrando' i afegeix nous premis

La Diputació recupera la ficció com a gènere protagonista de 'Cortometrando' i afegeix nous premis
20/02/2021 -

Les càmeres de ‘Cortometrando’ tornaran a desplegar-se en pocs mesos per tota la província de Castelló. La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha confirmat la renovació per un any més del festival de curts de la província, el qual recupera aquest 2021 la ficció com a gènere protagonista, després d’haver experimentat l’any passat el documental per a contar com es va viure als pobles els pitjor mesos de la pandèmia.

Des d’aquesta mateixa setmana ja es poden consultar les bases de participació, dirigides a estudiants de comunicació audiovisual, productors i directors de la província. En elles es manté el criteri que tota peça concorrent haurà de ser rodada en emplaçaments reals de la província.

Tots els equips que vulguen formar part d’aquesta edició poden començar a desenvolupar ja les seues idees sobre paper i presentar-les abans del 31 de març al Servei de Cultura de la Diputació de Castelló. Un jurat especialitzat seleccionarà les sis millors propostes i assignarà a cadascun dels grups de gravació una localitat de l’interior castellonenc.

Els projectes guanyadors es comunicaran, si no hi ha cap imprevist, durant la segona meitat del mes de maig. Durant l’estiu s’efectuaran tots els rodatges, per al qual disposaran d’una ajuda econòmica de 900 euros. La titular de Cultura ha destacat que ‘Cortometrando’ és un dels pocs festivals de curtmetratges de l’Estat que subvenciona la realització de les obres i la promoció exterior del film guanyador. Per a Sanz “és molt important que posem en valor i dignifiquem el treball de productors, guionistes i directors nascuts a la província de Castelló”.

NOVETATS A LA FINAL

L’aventura de ‘Cortometrando’ 2021 acabarà durant l’últim trimestre de l’any amb una gala plena de novetats. Per a guanyar en vistositat i emoció, l’àrea de Cultura ha decidit introduir noves modalitats de premis. Així doncs, a banda del guardó del públic i del jurat, en la nit del cinema castellonenc també s’entregaran les distincions a la millor interpretació masculina i femenina, a la millor fotografia i millor so.

Sanz ha fet una crida a tots aquells amants del món de l’audiovisual a què facen un pas endavant i s’acomboien “per a contar, a través de les pantalles, històries que parlen de Castelló i la seua gent”. Les bases poden trobar-se al web de la Diputació.

MÉS DE MIG CENTENAR DE CURTS EN 8 ANYS

Sumant els sis nou curts que es rodaran enguany en seran ja 55 els presentats a la gran pantalla durant els huit anys d’existència d’aquest festival. Sanz ha recordat la projecció de molts d’ells, que en gran part han estat visionats en múltiples festivals cinematogràfics d’arreu d’Espanya i també del món.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari