La Diputació renova el seu patrocini amb MARTE i convertirà Castelló en el punt de trobada dels apassionats de l'art contemporani

La Diputació renova el seu patrocini amb MARTE i convertirà Castelló en el punt de trobada dels apassionats de l'art contemporani
11/12/2021 -

La Diputació de Castelló renova enguany el seu patrocini amb la Fira d’Art Contemporani de Castelló, que se celebrarà del 16 al 19 de desembre a l’Auditori i Palau de Congressos de la ciutat. La màxima institució provincial fa visible el seu suport a MARTE, que arribe aquest 2021 a la 8a edició convertida en un punt de parada per a totes i tots aquells interessats en iniciar-se en el món del col·leccionisme.

Una de les novetats d’aquesta edició és la secció ‘ART EN CERÀMICA‘, dedicada a la ceràmica contemporània, el que es tracta d’un clar piquet d’ull de l’organització a la tradició ceramista de Castelló, província que en reuneix algunes de les empreses més importants de la indústria internacional. Teresa Calbo Guardiola comissaria aquest espai, integrat per l’obra dels artistes Sandra Val, Virginia Paradise, Shirin Salehi, Pablo Barreiro, Óscar Abraham Pabón, Álvaro Albadalejo, Mar Ramón Soriano i Uxue López.

L’artista convidada d’aquesta huitena edició serà l’alacantina Imma Femenía (Pego, 1985), que atresora una extensa trajectòria nacional amb exposicions a l’IVAM, Bombas Gens, el Centre Pàrraga, entre altres institucions.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha assenyalat que MARTE s’ha convertit en una «gran plataforma per a la difusió de l’art contemporani, fins al punt de posar el nom de Castelló en el circuit de grans ciutats que potencien les arts plàstiques».

Després de la inauguració, marcada per al dijous a les 19.30 hores, la fira obrirà de manera gratuïta a tot el públic el divendres 17 de 17 a 21 hores, el dissabte 18 de 12 a 14 hores i de 17 a 21 hores, i el diumenge 19 d’11 a 15 hores. Paral·lelament, el mateix divendres s’obrirà a l’Espai Cultural Obert Les Aules l’exposició ‘Let’s build a happy little cloud’, de Gema Quiles.

L’EDICIÓ DE 2021

MARTE articula una cuidada selecció de galeries nacionals que mostren el treball d’un sol artista, de manera que el públic descobrisca nous talents o es retrobe amb creadors de trajectòria consolidada. En aquesta edició hi participen: Atelier Solar (Madrid), amb Joseph Chabod; Córner Gallery & Studio (Madrid), amb Marcos Juncal; DDR Art Gallery, amb Evangelina Esparza; Espai Nuca (Salamanca), amb Juana García Pozuelo; Espai Líquid (Gijón), amb Job Sánchez; Est_Art (Madrid), amb Kristina Stuokaite; Herrero de Tejada (Madrid), amb José Dean; La Carboneria (Osca), amb Carla Nicolás; La Gran (Madrid), amb Laura López Balza; La Merceria (València), amb DimasLa; Origami Press (Madrid), amb Muriel Moreau; Naranjas con Arte (Castelló), amb Aina Albo Puigserver; Piramidón. Centre d’Art Contemporani (Barcelona), amb Jose Bonell; Pep Llabres (Palma de Mallorca), amb 2Monos – Nicoletta Mantoan i Alejandro Dumon; Punto (València), amb Ana Císcar; i Shiras Galería (València), amb Nuria Rodríguez. MARTE CURATED comptarà amb Espacio UBE, patrocinador de la fira, que presenta l’obra d’Abel Iglesias. Aquest any el Premi MARTE Artista Castelló recau en Trashformaciones i el Premi MARTE Artista Nacional en Paco Peña. Tots dos presentaran un estand on exposar la seua producció recent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari