‘La línea blanca’ de Rosa Rodríguez permet visionar l’Àrtic des d’ECO Les Aules

‘La línea blanca’ de Rosa Rodríguez permet visionar l’Àrtic des d’ECO Les Aules
02/10/2023 -

L’Espai Cultural Obert-ECO Les Aules de la Diputació de Castelló ja acull l’exposició ‘La línea blanca’, de Rosa Rodríguez, integrada en la programació d’Imaginària, festival fotogràfic que es desenvolupa en les localitats de Castelló, Benicàssim, Sogorb, Morella i Vilafranca.

L’acte inaugural va tenir lloc en la vesprada del dissabte 30 de setembre, amb la presència del diputat provincial de Cultura, Alejandro Clausell, donant la benvinguda a la fotògrafa madrilenya Rosa Rodríguez i a l’equip directiu d’Imaginària, integrat per Vicent Tena, Pascual Arnal i Lidón Peris. La mostra romandrà oberta en l’edifici de la plaça Les Aules fins al 28 d’octubre, amb horaris de dilluns a dissabte de 10.00 a 14.00 hores.El diputat provincial va presentar a Rosa Rodríguez, destacant que es tracta de la seua primera exposició a Castelló. Una mostra que forma part d’un projecte en què la fotògrafa se centra en aquelles societats que tenen un vincle molt directe amb la naturalesa. En aquest cas concret, fixa la seua mirada en el Cercle Polar Àrtic, un paisatge blanc sense ombres.

Així mateix, Alejandro Clausell va donar les gràcies pel seu esforç al nou equip que dirigeix Imaginària, “que ha treballat contrarellotge perquè aquest festival de fotografia estiga un any més en diverses localitats de la província de Castelló”. El seu agraïment es va estendre a la Universitat Jaume I, els ajuntaments participants, Generalitat Valenciana, Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, Institut Valencià de Cultura i Fundació Dávalos-Fletcher, que al costat de la Diputació de Castelló fan possible cada any un esdeveniment tan important per a la fotografia com és Imaginària.

Rosa Rodríguez va agrair la invitació de l’equip d’Imaginària per a participar en aquesta edició, així com a totes les institucions que la possibiliten. L’artista va explicar que les fotografies ara exposades van ser captades entre els anys 2016 i 2019, quan va conviure amb els habitants de les diferents àrees de la zona àrtica: les regions de Kulusuk i Qaanaaq a Groenlàndia, Yamalia a Sibèria, i Lapònia Noruega i finlandesa. Una manera de tornar a l’origen de l’ésser humà dins d’un món de blanc infinit i silenciós.

Per la seua banda, Vicent Tena va recordar que és la quarta inauguració de les nou exposicions que ja poden visitar-se dins d’Imaginària, al mateix temps que va ressaltar la figura de la comissària Sonia Berger dins de l’actual edició i va agrair a l’equip de Diputació i Projecte ReViu Les Aules el seu acolliment en aquest espai cultural. Mentre que Lidón Forés va destacar que la intenció d’Imaginària és acostar la fotografia a totes les edats amb diverses activitats.

ECO Les Aules acollirà a més una visita guiada a ‘La línea blanca’ el dimecres 25 d’octubre a les 19.00 hores, mentre que el dissabte 28 d’octubre celebrarà la ‘Pollastre Night’ (de 20.00 a 23.00 hores). Es tracta d’una batalla de galls entre fotògrafs que prendran imatges improvisades per a ser valorades pels presents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari