La Llum de la Memòria descobrirà la recuperació de 52 obres del ric patrimoni sacre de la província

La Diputació porta per primera vegada a la ciutat de Castelló aquesta fita turística i cultural emblema de l’orgull de Castelló

La Llum de la Memòria descobrirà la recuperació de 52 obres del ric patrimoni sacre de la província
15/04/2019 -

La IV Llum de la Memòria, l’ambiciosa exposició d’art sacre restaurat de la província que impulsa la Diputació, descobrirà a tots els castellonencs la recuperació d’un total de 52 obres del ric patrimoni sacre de la província. Serà en dues seus, amb un atractiu recorregut de 20 obres d’art a l’Església de Sant Vicent Ferrer, i 32 la Sala San Migue

, consolidant d’aqueixa manera el Govern Provincial amb aquesta quarta edició una fita turística a través de la recuperació del patrimoni històric dels pobles i ciutats de la província.
Així ho ha assegurat el president de la Diputació, Javier Moliner, qui ha explicat que “tot està disposat ja per a oferir a tots els visitants un espectacular recorregut per la història de la nostra província, gaudint d’obres rehabilitades de bona part del territori provincial que ens descobreixen la gran riquesa patrimonial de la nostra terra”.

I és que, tal com ha assenyalat el president, “La Llum de la Memòria és molt més que una experiència artística i turística, és un motiu d’orgull per a tots els castellonencs i un pretext magnífic per a conéixer millor el llegat dels nostres avantpassats que ens defineix com a poble”.

Aquesta nova edició de la Llum de la Memòria tornarà a comptar amb un ampli grup d’obres de gran qualitat, amb la característica comuna d’haver sigut intervingudes i recuperades pel Servei de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Diputació. “Algunes obres han sigut restaurades al llarg de la seua història, unes altres s’han restaurat per a l’ocasió, però en totes es fa patent el talent i la professionalitat del personal que conforma aquest servei”, ha assenyalat el president.

Cal assenyalar que l’exposició romandrà oberta des de dilluns que ve a la vesprada fins al mes de juliol. L’horari d’obertura en sengles seus serà de dilluns a dissabte d’11.30 a 13.30 hores al matí i de 17.30 a 20.30 hores a la vesprada, respectant sempre els horaris de misses i actes religiosos.

La Llum de la Memòria arriba per primera vegada a la ciutat de Castelló

Cal tindre en compte que és la primera vegada en la seua trajectòria que aquesta ambiciosa iniciativa cultural de la Diputació es duu a terme a la ciutat de Castelló, portant a la capital de la província algunes peces emblemàtiques del patrimoni sacre dels municipis castellonencs.

Com en les seues edicions anteriors, l’exposició proposa un espectacular recorregut per l’art sacre dels municipis de la província, posant l’accent principalment a la comarca on es realitza, en aquest cas a la Plana i els seus municipis, així com peces d’extraordinària riquesa que s’inclouen d’altres zones de la província i que completen el discurs d’una exposició de primer ordre.

Dues seus, dos recorreguts, dos edificis de primer nivell

En aquesta nova edició de la Llum de la Memòria tot torna a sumar significat i atractiu a l’espectacular recorregut que podran gaudir els visitants a partir del dilluns. També les seues dues seus, que com son ser habitual, es tracta d’edificis d’importància monumental.

Antiga església SAN MIGUEL

L’antiga església de San Miguel de finals del segle XVII, hui sala d’exposicions San Miguel de la Fundació Caixa Castelló, entitat fortament arrelada en la societat castellonenca comptarà amb l’exposició d’un total de 32 obres. D’aquestes, 11 es corresponen amb escultures, nou amb pintures, sis d’orfebreria, dues de paper, dos de tèxtil i dos de ceràmica.

Cal destacar que entre les obres es troba el retaule de l’església de la Sang de Vilafamés, atribuïble a l’escultor de Vila-real Josep Sebastià, de 1696, el frontal de l’església del convent de dominiques de Vila-real, de la mateixa època, la taula del Salvador, de Vicente Castelló, tres plaques del segle XVIII de la Real Fàbrica de L´l’Alcora o el Crist d’ivori del convent de Sant Pasqual, del taller Gughelmo della Porta.

Església DE SAN VICENT FERRER

L’església de Sant Vicent Ferrer, preciós temple de la primera meitat del segle XVII, acollirà des de demà en aquesta exposició una mostra de 20 obres de primer ordre sobre la figura de Sant Vicent Ferrer, realitzada en col·laboració amb el Bisbat de Sogorb-Castelló, amb motiu de l’Any Sant Jubilar a ell dedicat. D’elles, són 5 escultures, 12 pintures, una de tèxtil i dues peces d’orfebreria.

D’entre les peces exposades destaquen les dues taules que representen escenes de la seua vida, d’escola flamenca del segle XV, procedents d’un convent dominic de Besaya (Cantàbria), així com altres dos amb el mateix tema, obra de Francisco Ribalta. El retaule de Vicent Macip, del Museu Diocesà de Sogorb és una altra de les peces més espectaculars de l’exposició.

Totes dues seus de la Llum de la Memòria 2019 aportaran un marc perfecte al selecte contingut artístic que conforma l’exposició i que permetrà a més al visitant descobrir part del patrimoni arquitectònic castellonenc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari