L'alcaldessa de Castelló remarca el “caràcter especial” de la Magdalena en la seua 75 edició

Amparo Marco destaca el potencial econòmic de les festes

L'alcaldessa de Castelló remarca el “caràcter especial” de la Magdalena en la seua 75 edició
20/03/2019 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ressalta el “caràcter especial” de les festes fundacionals de la capital de la Plana, que enguany commemoren la seua 75 edició i, en eixe sentit, ha destacat la labor que s’està realitzant des de la Junta de Festes i des del Patronat Municipal de Festes “perquè les de la Magdalena siguen, un any més, les millors festes del món”.

Marco assenyala que per a afrontar la commemoració el Patronat Municipal de Festes ha incrementat el pressupost en un 1,4%, amb el que ascendeix a 2,03 milions d’euros; d’aqueixa quantitat l’Ajuntament aporta 1,65 milions, mentre que la resta del pressupost s’obtindrà dels contractes, convenis, acords de patrocini i preus públics.

“Les festes són un element de cohesió social i d’identitat de Castelló, però tenen una gran importància de cara a la dinamització de l’economia local. Durant nou dies, el sector de l’hostaleria experimenta una activitat extraordinària, la qual cosa té efectes positius en la creació d’ocupació. La Magdalena té un valor afegit per a l’economia que cal potenciar”, diu.

L’alcaldessa indica que la consideració de la Magdalena com a Festa d’Interés Turístic Internacional genera oportunitats per a la ciutat, tant en l’econòmic, com en el que és reputacional. “Tenim molt que oferir al món i les festes són una ocasió extraordinària per a posar en valor tot el bo que tenim i que podem oferir als nostres visitants”, apunta.

Marco destaca la participació del ‘mon de la festa’ en aquest objectiu de rellançament del turisme i la desestacionalització del sector. La presència de representants de les festes en la Fira Internacional de Turisme en les últimes edicions “contribueix a divulgar el millor que Castelló pot oferir al món en el gran aparador mundial del turisme”.

L’Ajuntament ha portat enguany a Fitur una rèplica de la Gaiata de la Ciutat que es va exposar en el pavelló 7 d’Ifema durant tota la fira. Es tracta d’un monument de quatre metres d’altura, 800 quilos de pes amb 400 metres de leds idèntic a la Gaiata 18 Crèmor, guanyadora de la Magdalena 2018, i que van elaborar els alumnes i alumnes del primer Curs d’Artista Gaiater impulsat per l’Agència de Desenvolupament Local Castelló Crea.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari