Morella posa en marxa el seu laboratori de recuperació de restes de dinosaures

El laboratori es troba en la Fàbrica Giner i es restauraran i condicionaran més de 7.000 restes de dinosaures

Morella posa en marxa el seu laboratori de recuperació de restes de dinosaures

Morella ja ha posat en marxa una de les seues principals reivindicacions: un laboratori de restauració del patrimoni paleontològic de la localitat i la comarca dels Ports. Un espai que permetrà conéixer més de prop els dinosaures i que es troba en la nau de les calderes de la Fàbrica Giner.

Es tracta d’un projecte de l’Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació (IVCR+i) en col·laboració amb l’Ajuntament de Morella. Tal com ha detallat el consistori, en aquest espai es restauraran i condicionaran més de 7.000 peces de restes de dinosaures emmagatzemades amb l’objectiu de poder exposar-les i posar en valor aqueix ric patrimoni per al gaudi de visitants i veïns i veïnes de la mateixa localitat i de la comarca dels Ports.

En aquest sentit, aquest dilluns el nou equip de restauració va començar a treballar amb el patrimoni paleontològic emmagatzemat a la Fàbrica Giner, format per quatre persones contractades amb el programa EPRIEX, gestionat pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació LABORA, que durant un any treballaran amb aquestes 7.000 restes.

Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha destacat que “és una qüestió molt important que havíem reivindicat des de fa molt temps i valorem molt positivament que comencen a treballar, ja que, com sempre hem defensat, la millor posada en valor del nostre patrimoni és que es treballe des d’ací”.

“Es treballarà en la nau de les calderes de la Fàbrica Giner, en la qual ja es col·laborava amb l’empresa Vega del Moll, d’on són la majoria de les restes trobades, i ara es necessita més gent per a treballar amb les moltes restes existeixen en aquest territori”, ha afegit el primer edil.

Museu Temps de Dinosaures

La riquesa del patrimoni paleontològic de Morella pot descobrir-se en el Museu Temps de Dinosaures. I és que la localitat i la comarca dels Ports s’alcen sobre estrats que es van formar entre el Juràssic Superior i el Cretàcic Inferior, entre 146 i 98 milions d’anys.

L’aigua cobria aquestes valls, deixant com a herència abundants restes de fauna marina i algues calcàries. En el Cretàcic, a Morella, l’evolució va donar pas a la formació d’argiles que van permetre la presència de nombroses restes de dinosaures que hui es podran restaurar en el nou laboratori de la Fàbrica Giner.

Hui dia, ja pot gaudir-se de part de la rica herència paleontològica en el museu morellà, que compta amb una valuosa col·lecció de fòssils del Cretàcic. Es troba al costat de l’Església de Sant Miquel i el preu de l’entrada general és de 2 euros, encara que hi ha preus reduïts i els menors de 6 anys tenen entrada gratuïta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari