'Nise, la tragèdia d'Inés Castro', emociona en la segona jornada del Festival de Teatre Clàssic de Peníscola

Un dimarts amb doble activitat, ja que a més de la representació al Pati d’Armes s’ha pogut gaudir d’una obra itinerant, ‘Hermes y el vigía de cien ojos’, de Zteatro

'Nise, la tragèdia d'Inés Castro', emociona en la segona jornada del Festival de Teatre Clàssic de Peníscola
14/07/2021 -

La XXIV edició del Festival de Teatre Clàssic Castillo de Peníscola ha viscut una exitosa segona jornada dins del programa elaborat per Cultura de la Diputació de Castelló, amb Ruth Sanz al capdavant, i la direcció de Carles Benlliure. Un dimarts amb doble activitat, ja que a més de la representació al Pati d’Armes s’ha pogut gaudir d’una obra itinerant, ‘Hermes y el vigía de cien ojos, de Zteatro, encara que en un escenari diferent al previst inicialment. Han sigut els jardins de la fortalesa els testimonis d’aquesta obra de teatre, circ i música entre déus, nimfes, humans i un monstre que ha sorprés els espectadors.

A la nit, amb ple complet, ha sigut el torn del dramatisme de ‘Inés, la tragedia de Inés de Castro‘, a càrrec de la companyia segoviana Nao d’Amores. Una producció molt ben elaborada quant a treball actoral i escenografia, acompanyats per poesia, màscares i dansa, que han donat lluentor a l’estudiosa labor de l’autora i directora Ana Zamora, immersa en aquesta ocasió en la tragèdia renaixentista, prebarroca, a partir de dos textos de Jerónimo Bermúdez, ‘Nise lastimosa’ i ‘*Nise laureda’. Una història brutal que narra la llegenda de la noble gallega Inés de Castro, assassinada per ser l’amant de l’infant en Pere de Portugal i coronada com a reina després de la seua mort.

Una exquisidesa que en cap moment baixa la seua tensió, aconseguint un efecte commovedor i bell alhora, bressolat per la música que acompanya el dramàtic desenvolupament. Intenses interpretacions i bells versos que han arribat al públic, retornant amb la seua forta ovació final el treball rebut i gaudit.

El president de la Diputació, José Martí, ha participat aquesta nit com un espectador més, aplaudint i gaudint de l’ambient que es es respirava a l’interior del Castell. Prèviament, Martí ha saludat als equips artístics per a traslladar-los tota la seua força “davant la gesta d’actuar en un dels festivals de teatre clàssic més prestigiosos del món”. El president ha estat acompanyat per les diputades provincials Ruth Sanz y Xaro Miralles.

Com és habitual, tres comediants de Picazo Producciones han donat la benvinguda als presents, els qui han mantingut les normes de prevenció quant a ús de màscares en tot moment, així com l’ús de gel hidroalcohòlic i l’ordre en l’entrada i eixida del Castell.

 

En aquesta segona setmana s’han programat altres tres obres:

Dijous 15. ‘Conquistadores‘, de Proyecto Cultura. Pati d’Armes. 22.30. 8 euros

Dissabte 17. ‘Aquiles‘, de la FAM Cia de Teatre. Passeig Marítim. 20.30 i 21.45. Gratis.

Dissabte 17. ‘Andanzas y entremeses de Juan Rana‘, de la Compañía Nacional de Teatro Clásico y Ron Lalá. Pati d’Armes. 22.30. 20 euros. Entrades esgotades.

Les entrades estan a la venda a través d’aquest enllaç: https://entradaspeniscola.dipcas.es/entradas/venta.xhtml

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari