La Nit de l'Art de Castelló pren el carrer amb 100 activitats per a tota la ciutadania

La Nit de l'Art de Castelló pren el carrer amb 100 activitats per a tota la ciutadania
08/05/2023 -

Cent activitats componen el programa d’aquest cap de setmana en una nova edició de la Nit de l’Art de Castelló. La cita, en les seues dues jornades, divendres 12 i dissabte 13, comptarà aquest any amb un programa més eclèctic que mai, amb dansa, música, performance, instal·lacions, tallers, rutes i visites guiades, xerrades i accions al carrer, a més d’obrir fins 40 espais i exposicions per tota la ciutat i estudis d’artistes fins a la mitjanit.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló impulsa la iniciativa amb l’Associació Asaco, amb la col·laboració amb projectes específics del Consorci de Museus de la Comunitat, la Diputació Provincial i l’UJI. A més, Castelló estableix un intercanvi amb la Nit de l’Art d’Altea, amb l’Homenatge a l’aigua’ de Jean Cocó al Metcas, i obri de nou l’agenda a associacions, entitats, col·lectius, artistes i institucions, des de l’Escola d’Arts i Superior de Disseny i el Col·legi d’Arquitectes o el Conservatori Professional de Dansa, entre molts altres.

Des del divendres a les 18.00 hores fins al dissabte a mitjanit, la ciutat obre les portes dels seus espais culturals i la Nit de l’Art pren el carrer, amb iniciatives que van des d’una immersió creativa sota el títol d’Implicar-te’ al carrer Cavallers, amb Pere Ribera i Mocete; a les ‘performances’ com la dedicada a Goya i el seu univers, ‘Volaverunt’, divendres, a càrrec de Maria Carmen López Olivares, Tere Colomé, Melchor Zapata, Agustín Falomir, Tania Traver, Agustina Ortega i Georgia Iordache amb pintura en viu a Cavallers; a Mario Varela a la plaça de les Aules; o la ‘Labor Intro-poética’, del Col·lectiu El Almadar a Notari Mas, amb Marcelo Díaz, Ruth Sancho, Eloy Sánchez, López Olivares i Carlos Martínez, entre altres.

De la desfilada de moda de l’alumna de l’EASD al mateix centre, a la performance ‘Perceptions’ de Col·lectiu Cúmul, es passa a l’actuació musical de Veus Atrevides o Las Fellini o Cant d’Estil o el ‘Prostíbulo poético’ al Casino Antic, on es farà una visita al mural de Ramón Catalá. I la dansa pren protagonisme, amb les actuacions d’alumnat del Conservatori Professional de Castelló i el Conservatori Calasancio. De les activitats familiars de la ‘Reconnexió natural’ es connecta amb el circ de La Finestra Nou Circ a Hort dels Corders.

Aquest any, a més de l’obertura d’11 estudis, com els d’Anna Vernia, Arte Blanco, Taje Away, Jorge Ortiz, Luis Bolumar, Museo Azul, Lucía Moya, Sara Lloret, Paqui Fuster o Antoine Gozalbo, s’ha establert, per al dissabte, quatre rutes, que recorreran espais i exposicions com les de ‘El silenci d’un pati’ o Rotspanier, a Menador Espai Cultural; José Collado al Museu d’Etnologia; Julián Barón a la Llotja del Cànem; o ‘Género fluido y respeto’ de l’Escola d’Arts al centre i itinerant per diferents punts de la ciutat, entre altres propostes, que es poden consultar en el web www.nitdelartcastello.com.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari