El premi Planeta Javier Sierra tria Onda per a presentar la seua última novel·la a la província de Castelló

Carlos Ruiz

El premi Planeta Javier Sierra tria Onda per a presentar la seua última novel·la a la província de Castelló
18/02/2021 -

El reconegut escriptor Javier Sierra, premi Planeta 2017, ha triat Onda per a presentar la seua última novel·la El mensaje de Pandora a la província de Castelló. L’esdeveniment tindrà lloc dijous que ve 25 de febrer a les 19.30 hores en una xarrada telemàtica, que es retransmetrà per les xarxes socials de l’Ajuntament d’Onda, oberta a tot el públic i en la qual els lectors tindran l’oportunitat de preguntar a l’autor.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el cicle ‘Onda va de llibres’ que ha posat en marxa l’àrea de Biblioteques, coordinada pel regidor Vicent Bou, i que tindrà continuïtat el pròxim 26 de març amb la presentació del llibre El Bosque de los cuatro vientos, de l’escriptora María Oruña.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa, Carmina Ballester, ha assenyalat que “ens vam comprometre a portar a Onda la millor cultura i Javier Sierra és un referent internacional en literatura i un dels autors més llegits del món. Continuem treballant a acostar als onders als grans referents culturals”.

Sinopsi de El Mensaje de Pandora

Arys, una jove cretenca a punt de complir la majoria d’edat, rep una extensa i inesperada carta de la seua tia. Li l’escriu a Atenes al final de l’última pandèmia vírica que sacseja al món. És una missiva en paper, remesa a través del servei de Correus grec, que immediatament revela un contingut molt especial. Les seues pàgines estan escrites a mà i rememoren el viatge que ambdues van fer soles, fa anys, al sud d’Europa. França, Girona i les comarques de l’Empordà van ser l’escenari idíl·lic d’una aventura els records de la qual, segons es van desgranant, revelen peces històriques i claus documentals que ara cobren tot el sentit enfront de la crisi sanitària.

Javier Sierra

Javier Sierra és l’únic autor espanyol contemporani que ha aconseguit situar les seues novel·les en el top ten dels llibres més venuts als Estats Units. Les seues obres es tradueixen a més de quaranta idiomes i són font d’inspiració per a molts lectors que busquen alguna cosa més que entreteniment en un relat d’intriga. Format en el món del periodisme –va ser cofundador de la revista mensual Año Cero en 1990, director de la revista Más allá de la ciencia durant set anys, a més de presentador i director d’espais en ràdio i televisió a Espanya-, ara inverteix el seu temps a investigar arcans de la Història i escriure sobre ells. Ha donat a impremta títols molt populars entre els quals destaquen La cena secreta (publicat en 43 països), La dama azul (editat en altres 20), La ruta prohibida, Las puertas templarias, El ángel perdido, El maestro del Prado (que va ser la ficció espanyola més venuda en 2013), La pirámide inmortal o el Premi Planeta de Novel·la 2017, El Fuego Invisible, on s’enfronta als enigmes de la creació artística a través d’una insòlita cerca del Greal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari