Castelló acull activitats en diferents centres de cultura amb motiu del Dia Internacional dels Museus

La jornada tindrà lloc des de hui divendres 13 fins dilluns 16

Castelló acull activitats en diferents centres de cultura amb motiu del Dia Internacional dels Museus
13/11/2020 -

L’Institut Valencià de Cultura (IVC), la Diputació i l’Ajuntament de Castelló col·laboren amb l’organització DIMCAS per a oferir diferents activitats amb motiu del Dia Internacional dels Museus a Castelló des de hui divendres fins dilluns que ve dia 16.

Els museus de Castelló i les seues comarques acolliran diverses activitats gratuïtes per a tots els públics, coincidint amb el 74 aniversari del Consell Internacional de Museus (ICOM) que es commemora el 16 de novembre.

Amb aquestes activitats es pretén mostrar la ciutat com a imatge d’art i cultura. Els llocs on es realitzaran són l’Espai d’Art Contemporani de Castelló (EACC), el Museu de Belles arts de Castelló (MBAC), el Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC), el Museu d’Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni de Vilafamés (MACVAC), la Sala Sant Miquel de la Fundació Caixa Castelló i el DIPCAS: Espai Cultural Obert Les Aules.

Des de DIMCAS, l’objectiu és “conscienciar sobre el fet que els museus són un important mitjà per a l’intercanvi cultural i l’enriquiment de les cultures”, així com per al desenvolupament de la comprensió mútua, de la col·laboració i de la pau entre els pobles.

Programació en l’Espai d’Art Contemporani de Castelló

Les jornades de cultura en l’EACC comencen amb la xarrada entre els artistes Vicens Vacca i Valentín Roma hui divendres a les 20 hores.

Els xiquets podran gaudir en aquest mateix espai el diumenge 15 a les 12 hores a través del taller ‘Som colors’, d’Irene García-Molina, que els permetrà transformar l’EACC a partir de l’obra de Daniel Buren.

Per part seua, José Luis Miralles Bono, el dilluns a les 19 hores, en el taller ‘Vibraccions: del gest al so’ farà veure com s’interpreta música a través d’un ‘theremin’ i amb llums en moviment.

Activitats en el Museu de Belles arts de Castelló

Demà dissabte a les 19.30 hores s’ofereix ‘Dalí, salvador de si mateix’ en el MBAC, proposta teatral de la mà de Teatre de Caixó que acosta a la figura de Dalí.

El diumenge 15 tindrà lloc la funció de teatre i dansa ‘1920 Ara fa cent anys’, que recorrerà tota una sèrie d’obres de la dècada 20 del segle passat.

Per a finalitzar aquesta jornada en el MBAC, el dilluns 16 a les 19.30 ‘Coplas del alma’ farà un repàs a l’obra de diversos autors de la literatura espanyola des del segle XVI fins a l’actualitat, com per exemple, Santa Teresa de Jesús, Lorca, Machado i Miguel Hernández. L’actor Emilio Gutiérrez Caba recitarà els poemes amb el piano de Víctor Carbajo i el baríton Luis Santana de fons.

Cal destacar altres espectacles, com el de marionetes ‘Cenicienta en tiempos de Velázquez’ que es realitzarà a la Sala Sant Miquel hui divendres a les 18.30 hores. La seua entrada serà gratuïta per a tot el públic familiar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari