La Diputació impulsa la revisió del seu patrimoni per conéixer els béns

La diputada María Jiménez denuncia que el nou equip de govern es va trobar en arribar «un autèntic caos» amb documentació desfasada en format paper i no digitalitzada»

Maria Jiménez, diputada provincial responsable de l'àrea de Patrimoni de la Diputació

La Diputació impulsa la revisió del seu patrimoni per conéixer els béns
27/07/2020 -

La diputada provincial responsable de l’àrea de Patrimoni de la Diputació, María Jiménez, ha impulsat un procés de revisió i actualització de l’inventari del seu departament a fi de poder aclarir tots els béns amb els quals compta la institució. Del que es tracta és de «posar ordre i que puguem conéixer amb exactitud les propietats existents», alguna cosa que «resulta molt complicat perquè quan entrem fa un any en l’equip de govern ens trobem amb cessions irregulars de solars, vehicles als quals es dóna un ús particular i no es troben en dependències de la Diputació, o amb pertinences sense catalogar».

«En posar-nos a treballar ens vam topar de cara amb un autèntic caos i una documentació absolutament desfasada, en molts casos en format paper i no digitalitzada, que no es pot consultar de manera àgil». Per a superar aquesta situació ha sigut necessari emprendre un procés de depuració del patrimoni de la Diputació «per a saber què és el que hi ha i on es troba i regularitzar situacions anòmales que han perviscut al llarg dels anys»

Jiménez ha qualificat de «molt sorprenent» la mala gestió del patrimoni de la institució realitzada pels anteriors equips de govern del PP durant 24 anys», explicant que en una situació així «no quedava més remei que emprendre l’actualització, modernització i posada en valor del patrimoni amb el qual compta la Diputació».

L’edifici multiusos de Benassal

A tall d’exemple ha citat el cas de l’edifici multiusos de Benassal, que va ser cedit per l’Ajuntament a la Diputació quan es trobava en situació d’enderrocament i en el qual la institució provincial ha realitzat obres per valor de 800.000 euros. Una vegada efectuades, l’anterior administració va iniciar els tràmits per a tornar a cedir l’edifici a l’ajuntament. «Lògicament», explica Jiménez, «estem treballant per a reconduir la situació i aconseguir un acord de cessió d’ús de part de l’edifici, perquè siga utilitzat per totes dues administracions, però mantenint la titularitat per part de la Diputació» perquè «no podem oblidar que estem gestionant diners públics, que pertany a la ciutadania i amb els quals resulta obligat realitzar el millor ús possible».

La diputada també s’ha referit a l’herència de Vicenta Albiol, una veïna de Benicàssim que va llegar un important patrimoni a la Diputació i que encara no ha pogut eixir a subhasta «per la desídia amb la qual s’ha gestionat aquest assumpte durant anys».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari