'ReViu Les Aules' obri aquest 2021 una nova etapa en l'espai cultural de la Diputació

‘L’any del desconcert’ serà la primera exposició, amb il·lustracions de Belén Segarra, Laura Castelló, Rodrigo García i Noel Pascual Cándido

'ReViu Les Aules' obri aquest 2021 una nova etapa en l'espai cultural de la Diputació
13/02/2021 -

L’Espai Cultural Obert Les Aules inicia una nova etapa de gestió artístic-cultural amb el nom de ReViu Les Aules. Un projecte que arranca amb l’any nou amb la pretensió de repensar, reactivar i reobrir aquest espai de titularitat provincial ubicat al cor de Castelló de la Plana.

La diputat de Cultura, Ruth Sanz, ha explicat que aquest nou plantejament naix de la necessitat de reforçar la presència de la Diputació i, més en especial, de l’ECO Les Aules “com a entitats referent en el món de la cultura trencadora i contemporània”.

“Han estat mesos de molt de treball en els que hem analitzat múltiples opcions, decantant-nos finalment per especialitzar-nos en la multidisciplinarietat artística, en un reflex de l’heterogeneïtat de formes i llenguatges que conformen el present creatiu castellonenc”.

Segons ha assegurat Sanz, un dels objectius de ReViu Les Aules és establir pràctiques col·laboratives amb els agents culturals de la província, tant públics com privats: “Volem que siga una decidida reivindicació del capital humà autòcton, amb l’especial compromís de donar visibilitat al treball de les dones creadores, gestores i pensadores”.

La posada de llarg d’aquest flamant nou espai es determinarà en els pròxims dies. El que sí que es sap és que s’inaugurarà amb l’exposició ‘L’any del desconcert’. Aquesta mostra reunirà il·lustracions individuals de Belén Segarra, Laura Castelló, Rodrigo García i Noel Pascual Cándido, amb la particularitat que han sigut desenvolupades o finalitzades al llarg de l’anòmal 2020. Tot la nova oferta cultura serà accessible, gratuïta, de qualitat i compromesa, alhora que integradora i segura.

TRES ESPAIS

Aquest projecte dinamitzarà els tres espais inclosos en l’edifici de les Aules. La sala expositiva acollirà les diferents mostres que es programen, principalment de disseny gràfic i il·lustració. En la capella del Bisbe Climent se situarà en els pròxims mesos el serial audiovisual ‘EncapsulArt. Art Contemporani de la província de Castelló’, a més d’utilitzar-se per a la presentació de diverses iniciatives culturals i ser escenari de rodes de premsa. Mentre que en el pati se celebraran els cicles de música, cinema i teatre, fires de disseny i festivals, obrint-se a la disposició dels diferents agents culturals castellonencs.

Una de les grans apostes de ReViu Les Aules és el disseny gràfic i la il·lustració, pràctica molt estesa a Castelló, especialment vàlida per a generar discursos suggestius, incentivar el pensament crític i la integració social. Per aquest motiu, “tenim previst organitzar diverses mostres a la sala expositiva, així com obrir les instal·lacions del centre a associacions que no disposen d’un espai propi, sense oblidar les presentacions de treballs d’estudiants de disseny de les diferents institucions acadèmiques castellonenques”. A més, es preveu una mostra-intervenció de grafiti.

Un altre dels propòsits és mantenir les actuals línies de treball amb experiències artístiques situades a Castelló tan importants com la fira d’art contemporani MARTE, el festival anual de fotografia Imaginària o la Mostra de Teatre Reclam.

A causa de l’excepcionalitat actual, marcada per la pandèmia del coronavirus, s’oferirà material didàctic en obert en les xarxes socials i la pàgina web d’ECO Les Aules.

La gestió d’aquest projecte correspon a un equip multidisciplinari en l’espectre cultural, que abasta la història de l’art, la creació musical i cinematogràfica, la literatura i la filologia, la fotografia i el disseny gràfic. Juanjo Clausell i Aïda Antonino i Queralt són els encarregats de la gestió artístic-cultural, mentre que Juan Vicent i Edgar Bernad s’ocupen de la producció tècnica i gestió administrativa. L’equip es completa amb Màriam Calduch i Ferreres, a càrrec de la mediació artística i les xarxes socials, i el periodista Manolo Bosch, com a responsable de premsa i comunicació. El seu propòsit és establir diàlegs entre creadors i públic, agitar consciències i generar pensament crític, al mateix temps que convertir ECO Les Aules en un lloc fix dins dels itineraris d’oci i turisme cultural.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari