'ReViu Les Aules' celebra el 'Dia del llibre' amb sis propostes culturals

'ReViu Les Aules' celebra el 'Dia del llibre' amb sis propostes culturals
15/04/2021 -

El projecte ‘ReViu Les Aules’ de la Diputació de Castelló suma noves activitats per a esta segona quinzena del mes d’abril. Corresponen al Dia del Llibre, que reunirà sis activitats entorn de la literatura, la imatge i la novel·la negra. Sota la direcció de la diputada de Cultura, Ruth Sanz, l’equip de treball de ‘ReViu Les Aules’ prepara el pati de l’edifici de la plaça Les Aules de Castelló perquè la paraula i la imatge siguen protagonistes durant tres dies: a través del còmic (dissabte 17), el photobook (divendres 23) i la literatura infantil (dissabte 24). I dins de la programació de Castelló Negre, ha fixat el divendres 30 per a celebrar dues taules de debat i lliurar el seu premi CSN a Rosa Montero. A més, fins al dissabte 24 estarà oberta l’exposició ‘L’any del desconcert’, amb les il·lustracions de Laura Castelló, Betlem Segarra, Rodrigo García Traver i Noel Pascual Cándido. Totes les activitats són de lliure accés.

El dissabte 17 (12.00), tindrà lloc la xarrada ‘El còmic com a entreteniment popular’, a càrrec d’Unrated Comic. Una forma d’expressió artística que perviu a través de les generacions gràcies al seu potencial il·limitat per a crear històries increïbles. Unrated Comics manté la seua aposta per aquest format des que en 2018 l’autor burgalés Iván Sarnago creara el seu propi segell editorial per a impulsar l’obra d’autors emergents. En 2020 va prendre la direcció Víctor Alós, encetant una nova etapa des de Castelló, amb l’obertura d’una línia de novel·les que reforça la de comic book, seguint la línia habitual de les novel·les pulp de dècades anteriors, amb format i preu assequibles.

El divendres 23 (18.00), el pati de l’Espai Cultural Obert Les Aules acollirà la sessió #23 de Photobook Club Castelló, amb la seua constant iniciativa de presentar publicacions impreses amb la fotografia com a base. En aquesta sessió seran tres les presentacions, a càrrec dels seus respectius autors: ‘Temps detingut’, d’Eduardo Nave; ‘Pandèmia. Mirades d’una tragèdia’, coordinat i editat per Gervasio Sánchez; i ‘Covid Photo Diaries’, editat per Judit Prat, que serà presentat per dos dels vuit fotoperiodistes que ho documenten, Isabel Permuy i José Colón. La pandèmia de la Covid-19, el confinament i els seus efectes sobre la societat són els seus temes comuns.

L’endemà, dissabte 24, se celebrarà la taula redona ‘Literatura infantil i il·lustració’, a càrrec d’Unaria Ediciones (12.00). En ella es debatran qüestions entorn del procés de creació d’un conte, tant des del punt de vista de l’escriptura com de la il·lustració. Participaran els escriptors Miguel Alayrach, Ana Rosa Sanfeliu i Mª Carmen Castillo, a més de les il·lustradores Lluna Llunera i María Griñó, juntament amb l’editora Amelia Díaz. Una iniciativa a càrrec d’Unaria, una editorial sorgida a Castelló en 2012, involucrada en les noves tecnologies, i que cerca la qualitat en els seus formats i autors, amb especial èmfasi en la poesia, la literatura infantil i juvenil.

Per a tancar el mes, en la vesprada del divendres 30 tindrà lloc un triple acte integrat en el cicle anual Castelló Negre. Arrancarà a les 17.45 amb la taula redona ‘La fràgil línia negra entre el Bé i el Mal’, amb els escriptors Raúl Ariza, Alberto Pasamontes i Camino Díaz Bello, moderada per Lidón Castillo. Després, a les 18.45, el debat ‘Quan la novel·la és negra (més o menys)’, amb els escriptors Alberto Gil, Alejandro M. Gallo i Gema García-Teresa, més Pedro Tejada com a moderador. A continuació (19.45), lliurament del Premi CSN a Rosa Montero, qui dialogarà amb Pedro Tejada. La periodista i escriptora madrilenya repassarà la seua llarga trajectòria, en la qual figuren guardons per novel·les com ‘Los tiempos del odio’, ‘La ridícula idea de no volver a verte’ o ‘Historia del rey transparente’, que en 2017 li va valdre el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles. En 2020 va publicar ‘La buena suerte’.

Mentrestant, i fins al 24 d’abril, segueix oberta l’exposició col·lectiva ‘L’any del desconcert’, amb il·lustracions a càrrec de joves creadors castellonencs, com són Laura Castelló, Belén Segarra, Rodrigo García i Noel Pascual Cándido. Es pot visitar de dilluns a dissabte entre les 10.00-14.00 i 17.00-20.00.

PROGRAMACIÓ PER A LA SEGONA QUINZENA D’ABRIL

 Dissabte 17 d’abril. Xarrada ‘El còmic com a entreteniment popular’, per Unrated Comic. Dia del Llibre (12.00).
 Divendres 23 d’abril. Sessió de Photobook Club Castelló. Dia del Llibre (18.00).
 Dissabte 24 d’abril. Taula redona ‘Literatura infantil i il·lustració’, per Unaria Edicions. Dia del Llibre (12.00).
 Dissabte 24 d’abril. Final de l’exposició ‘L’any del desconcert’.
 Divendres 30 d’abril. Taula redona ‘La frágil línea entre el Bé i el Mal’ (17:45). Taula redona ‘Quan la novel·la és negra (més o menys)’ (18.45). Lliurament del Premi CSN a Rosa Montero (19.45). Castelló Negre.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari