L'exposició col·lectiva "Sentiments. Arran de pell" converteix en art el temps de confinament

Cinc artistes plàstics de Castelló presenten la seua obra a la plaça Huerto Soguero

L'exposició col·lectiva "Sentiments. Arran de pell" converteix en art el temps de confinament
06/08/2020 -

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, ha obert l’exposició ‘Sentiments. Arran de pell’, una instal·lació col·lectiva que uneix diferents estils en una col·lecció única d’arts plàstiques. La mostra s’ubicarà a la plaça Huerto Sogueros i serà visitable fins al dia 12 d’octubre.

L’exposició ha sorgit arran de la situació creada per la pandèmia de la Covid-19, la qual ha obligat molts artistes a replantejar-se el seu treball. Aquest sentiment d’incertesa sobre el futur dels moviments artístics és el punt de partida de ‘Sentiments. Arran de pell’, on cinc artistes castellonencs exhibiran els seus treballs i que ha estat comissariada per Patricia Mir.

“Aquesta mostra compta amb una representació dels artistes més prometedors i més consolidats de Castelló, els quals han convertit en obres d’art les emocions que la societat ha patit durant les jornades més dures de la crisi sanitària”, ha explicat l’edil de Cultura, Verònica Ruiz. La regidora ha assegurat que “hem volgut fer accessible aquesta exposició a tot el públic i assegurar que roman visible situant-la en un lloc de pas capital de Castelló, com és aquesta plaça de Huerto Sogueros”.

Així, entre els creadors que ompliran aquest indret amb les seues peces estan Claudia de Vilafamés, pintora amb una sòlida carrera i que ha exposat els seus bodegons en galeries de Barcelona i Londres, i Nacho Puerto, artista plàstic i dissenyador gràfic i un dels professionals més talentosos de la seua generació.

Aquestes obres estaran acompanyades per les de l’artista Carlos Asensio, qui plasma en els seus treballs les debilitats del sistema capitalista des d’un punt de vista humà, i les de Raquel Alonso i el seu marcat compromís social, el qual que mostra en obres que reflecteix les desigualtats socials del nostre espai més immediat. Finalment, aquesta exposició també comptarà amb el conegut pintor castellonenc Maseda, qui destaca per la gestualitat en els dibuixos i pels seus retrats abstractes.

Cal assenyalar que la iniciativa forma part del pla de xoc impulsat per la Regidoria de Cultura per a rellançar l’activitat del sector cultural durant els mesos posteriors al decret de l’estat d’alarma i conseqüent paralització de l’activitat econòmica. És per això que aquesta mostra completa una àmplia programació amb propostes teatrals, fotogràfiques i musicals, així com programes per a l’adquisició d’obres d’art a les galeries de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari