Torna la Milki Castelló en 2019

La XI edició de la cursa de bici de muntanya manté el seu caràcter popular

Torna la Milki Castelló en 2019
04/03/2019 -

S’ha presentat al Saló de Plens de l’Ajuntament la XI edició de La Milki, la cursa de bicicleta de muntanya que es celebrarà el proper 10 de març. A l’acte han estat presents el regidor d’Esports, Enric Porcar, i els organitzadors de la cursa Jorge Avinent, Jonathan Milian i Fernando Martínez.

Porcar ha destacat que es tracta d’una cursa “organitzada per gent i clubs amateurs de Castelló que coneixen molt bé el territori i li donen un caràcter popular. A Castelló hi ha una afició espectacular per la bici de muntanya. Tant és així que ara en breu anem a construir un parc ciclista per a bicis de carretera on també hi haurà un recorregut per a BTT”, ha afegit el regidor.

La cursa dóna l’opció d’inscriure’s en dos recorreguts diferents, un de 70 km per a bikers experimentats que busquen circuits exigents amb desnivell i pedra solta i un altre de 40 km de condicions menys exigents. “Com a novetat, aquest any hem obert sendes noves que els 500 bikers que esperem podran conèixer a la cursa. Cada any la Milki es consolida més en un panorama nacional on cada vegada hi ha més carreres”, explica Fernando Martínez.

Les inscripcions per a la Milki romandran obertes fins el 6 de març i la cursa sortirà des de la UJI el diumenge 10.

Jorge Avinent ens explica l’origen d’aquesta iniciativa: “Fa 11 anys vam reivindicar que no ens deixaven passar per sendes i allí va nàixer la idea de la Milki, per les 1500 persones que vam participar en aquella manifestació”.

Enric Porcar ha volgut destacar “el treball de la gent de Karagol, Monpedal, Orelluts o Punxetes netejant i recuperant sendes antigues i camins que s’han anat perdent pels canvis d’usos de les nostres muntanyes i ficant en valor el nostre patrimoni”.

“Són activitats sense ànim de lucre que fem de manera voluntària”, explica Jonathan Milian de Monpedal. “Tampoc traiem benefici de la cursa, la inscripció que es paga és per a cobrir costos i inclou una torrada amb carn i cervesa”, afegeix Milian.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari