Els treballs de recuperació de Sant Joan de Penyagolosa avancen a bon ritme

La Diputació aporta 900.000 euros per a la rehabilitació de l’hostaleria, que servirà com a punt d’atracció turística i de dinamització econòmica

Els treballs de recuperació de Sant Joan de Penyagolosa avancen a bon ritme
01/05/2022 -

L’esperada recuperació i posada al dia del santuari de Sant Joan de Penyagolosa afronta la seua ‘fase 0’ amb els primers moviments de treballadors a la zona. Tal com ha confirmat el president de la Diputació de Castelló, José Martí, des de febrer s’està procedint a eliminar tots els elements constructius impropis i reforçant les estructures més febles «per a deixar-ho tot preparat per a escometre per etapes la restauració integral del recinte».

«La fase inicial dels treballs de rehabilitació es troba a ple rendiment després d’anys de reivindicacions i espera», ha assenyalat el president. Cal recordar que el santuari està tancat en gran part al públic des de 2018 pel deteriorament avançat de les edificacions, amb el conseqüent perjudici per a l’economia de la zona.

Martí ha avançat que en «qüestió de setmanes» començarà l’actuació en les cobertes i la campanya d’arqueologia «per a seguir coneixent un poc més de la història de l’enclavament».

Mentre els operaris prepararen Sant Joan «per a la gran obra», les institucions ultimen els tràmits reglamentaris per a fer-ho possible. Degut a la complexitat del projecte, aquest es portarà a terme per fases. La primera d’elles arrancarà aquest mateix any gràcies amb una aportació de la Diputació de 900.000 euros. Amb aquests fons, ha explicat Martí, se sufragaran les obres que donaran al complex usos culturals, ecològics, etnològics, religiosos i turístics. En gran part es destinaran als treballs de tabiqueria i a les instal·lacions de llum i aigua a l’interior dels diferents edificis, així com dotar-los d’unes noves, resistents i modernes teulades.

Martí ha recalcat la importància d’aquest projecte que dinamitzarà econòmica i socialment la zona, «el que entra dintre de la nostra línia estratègica de treball de combatre la despoblació amb la creació de noves oportunitats per a la ciutadania».

4 MILIONS D’INVERSIÓ

Per al desenvolupament de les obres es va signar a l’estiu de 2021 un conveni a tres bandes pel qual la Diputació, la Conselleria de Cultura i el Bisbat es comprometen a recuperar el santuari abans de 2024. Segons el compromís adquirit per José Martí, dels 4 milions d’inversió requerida, dos els aportarà la corporació provincial. «Enguany demostrem que ens importa el projecte amb la primera inversió propera al milió d’euros».

El projecte de recuperació de Sant Joan de Penyagolosa planteja l’obertura de l’hostatgeria amb capacitat per a 70 comensals i 46 places d’allotjament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari