'Tresors amb història' torna el 26 d'abril al 'prime time' dels dimarts

À Punt retransmetrà la romeria de la Santa Faç el dijous 28 dins del magazín A la Ventura a partir de les 10:00 hores

'Tresors amb història' torna el 26 d'abril al 'prime time' dels dimarts
25/04/2022 -

Tresors amb història que comença la segona temporada aquest dimarts 26 d’abril a les 22:00 hores. Tornen Carolina Ferre i el seu fantàstic equip d’especialistes per a buscar els cent objectes que millor expliquen la història valenciana dels últims cent cinquanta anys, novetat d’aquesta segona temporada que amplia l’antigüitat de les peces rebudes al programa.

A l’equip dels d’historiadors format per Vicent Baydal, Irene Ballester Buigues, Joan Seguí, la col·laboració de l’expert esportiu Paco Lloret i la de José Molins com a reporter, s’afig la xef Susi Díaz que donarà les valoracions de les peces gastronòmiques que es presenten al programa.

Actualment, l’exposició dels objectes triats de la primera temporada està oberta al públic. L’exposició està produïda per L’ETNO en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura, À Punt i les productores Sunrise i El Terrat (The Mediapro Studio). Es va obrir al públic el dia dia 24 a La Beneficència (seu de L’ETNO) i a partir del dia 15 juny es podrà visitar al Museu de Belles Arts de Castelló.

La romeria de la Santa Faç en ‘A la Ventura’

Com cada el segon dijous de Pasqua després de la Setmana Santa, Alacant celebra la Romeria a la Santa Faç i À Punt torna a oferir-la en directe per la televisió.

Dijous 28 d’abril el programa A la Ventura trasllada les seues càmeres fins a Alacant per a oferir la retransmissió de la romeria de la Santa Faç. El programa serà monogràfic i començarà a les 10 del matí fins a la una del migdia.

Des d’Alacant la retransmissió inclourà els comentaris de Francesc Manel Anton que comptarà amb dos convidats d’excepció: Enrique Cutillas i Miquel Àngel Flores, experts en cultura festiva i popular d’Alacant.

La Santa Faç és una de les festes assenyalades amb majúscules en el calendari festiu dels alacantins. Es tracta d’una romeria de 8 quilòmetres que pelegrins fan des de la cocatedral de Sant Nicolau fins al llogaret de la Santa Faç on es custodia la relíquia de la Santa Faç, un dels tres llençols amb els quals Verònica va eixugar el rostre de Crist camí del calvari.

Es tracta d’un pelegrinatge que rememora el Miracle de la Llàgrima  quan al segle XV els alacantins isqueren en romeria, amb rogatives o precs amb el llenç com a protagonista, per a demanar la fi d’una sequera que durava anys. Va ser el 17 de març de 1489. Les peticions dels creients es van complir i des d’aquell moment els veïns d’Alacant i comarques compleixen la tradició de fer la romeria, amb una canya i romer (símbol de la salut) fins al llogaret.

El programa A la Ventura mostrarà tot l’ambient festiu i religiós amb el repartiment de les canyes de romer a l’Ajuntament, la missa i el trasllat. La romeria estarà amenitzada amb música tradicional durant el recorregut a càrrec dels nanos i gegants, Nicolauet i Remediens, i la seua colla.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari