El trio Udiva tanca la primera edició de La Mar de Cultures amb actuacions a Torreblanca, Almassora i Almenara

El trio Udiva tanca la primera edició de La Mar de Cultures amb actuacions a Torreblanca, Almassora i Almenara
08/09/2020 -

Després de les actuacions de Xiomara Abello amb Toni Porcar i de Ramon Godes & Alejandro Royo, la primera edició del cicle La Mar de Cultures arriba a la seua tercera, i última, setmana amb el trio Udiva com a protagonista. Els concerts tindran lloc de dimarts a dijous, en els llocs habituals. El calendari queda de la següent manera: Espai Natura de l’Oficina de Turisme de Torreblanca (dimarts 8 de setembre), la Biblioteca d’Estiu del Parc Pitillo d’Almassora (dimecres 9) i la Biblioteca de la Platja Casablanca-Edifici Miguel Hernández d’Almenara (dijous 10). Cadascun dels concerts arrancarà a les 20.00, amb lliure accés.

La Mar de Cultures és un projecte turístic a través de la música que organitza en biblioteques de platja -o prop d’elles- l’associació cultural i mediambiental Arrels amb el suport del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de Castelló. Per a la seua celebració s’adopten les mesures de prevenció sanitàries que inclouen públic assegut, separació, màscares i gel hidroalcohòlic en l’accés al recinte delimitat.

Udiva és un trio format per Jaume Pallardó (laouto, baglama i ud), Gloria Aleza (violoncel, ravel i veu) i Juanfran Ballester (flautes, clarinet, viola de roda i percussions) que pren el nom antic del riu Millars, amb el significat de “aigua sagrada”. En 2019 va publicar el seu primer disc, ‘Aigua’, on mostra un repertori de temes d’arrel tradicional, principalment del Mediterrani oriental, encara que sense menysprear sons d’altres zones geogràfiques.

Els components d’Udiva acumulen experiència en la música tradicional a través de diversos projectes per separat. Agraden dels sons d’arrel i, allunyant-se d’altres fórmules més comercials, investiguen i desenvolupen amb total llibertat unes creacions amb entitat pròpia que signa Jaume Pallardó.

La segona setmana de la Mar de Cultures es va veure alterada per la pluja, que va obligar a suspendre el concert de Ramon Godes & Alejandro Royo el dimarts en l’Espai Natura de Torreblanca. No obstant això, es va poder recuperar la data el divendres i d’aquesta manera completar una setmana dominada per l’excel·lent tècnica a la guitarra i contrabaix, respectivament, d’un duo que deixa que siguen els seus instruments els que expressen les seues emocions. Una música mediterrània, però també deutora del jazz i la clàssica, que convida als assistents a gaudir d’ella sense prejudicis. Llibertat artística i experimental, lluny de les pressions comercials.

Dimarts 8 de setembre. Torreblanca. Mirador Espai Natura de l’Oficina de Turisme, al costat de l’avinguda Castelló.
Dimecres 9 de setembre. Almassora. Biblioteca d’Estiu al Parc de Pitillo.
Dijous 10 de setembre. Almenara. Biblioteca de la Platja Casablanca, Edifici Miguel Hernández, C/ Alberca, 20.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari