La Trobà torna a Orpesa amb desfilades, recreacions costumistes i un gran mercat d'artesania

La fira de costums, tradicions i oficis d’antany se celebra aquest cap de setmana i comptarà amb 198 casetes de productes i activitats

Sociedad Oropesina de Cultura

La Trobà torna a Orpesa amb desfilades, recreacions costumistes i un gran mercat d'artesania

Orpesa viatjarà en el temps aquest cap de setmana amb un esdeveniment únic que celebra 20 anys de posada en valor de les arrels del municipi: La Trobà 2022. Del divendres 29 d’abril al diumenge 1 de maig, quasi 200 casetes formaran un gran mercat medieval en el qual a més de gaudir dels millors productes artesans, també es podran realitzar activitats per a tota la família relacionades amb el passat local, sumat a una àmplia programació.

Així, aquesta fira de costums, tradicions i oficis d’antany torna després de dos anys d’aturada per la pandèmia de la COVID-19 en un any especialment significatiu pel seu 20 aniversari. De nou, estarà organitzada per la Regidoria de Cultura d’Orpesa i per la Societat Orpesina de Cultura (SOC) i espera rebre a centenars de veïns i visitants en el barri antic del municipi.

Segons ha explicat l’ajuntament, com sempre, la fira acollirà desfilades, actuacions, folklore, pirotècnia, degustacions gastronòmiques, recreacions costumistes, tallers i el mercat artesà en 198 casetes del centre històric.

Programa d’activitats de la Trobà d’Orpesa 2022

La Trobà 2022 se celebra del 29 d’abril a l’1 de maig amb un ampli programa d’activitats per a tota la família. Es podrà participar en tallers per a fer flors de ceràmica, peces de plata, adorns de cuir, estampació de samarretes, decoració de socarrats, sotagot amb ganxet… però també es podrà recordar oficis antics, com el del seré, entre altres.

Aquesta fira s’inaugurarà el divendres, a les 17.30 hores, amb la tradicional visita d’autoritats, reina, dames i festers, amb la posterior actuació de la Unió Musical d’Orpesa i un espectacle pirotècnic. A les 20.30 hores, també actuarà l’Escola de Danses d’Orpesa en l’Escenari de la Trobà.

Quant al dissabte 30, a les 12.00 hores, es realitzarà la recreació costumista dels llauradors, que es repetirà a les 20.00 hores. A les 13.00 hores, també en el recinte de la Trobà, actuarà i desfilarà la Jove Muixeranga de València. A la vesprada, a les 17.30 hores, Bloco Samba Reggae Baketà inundarà de ritme el recinte, mentre que a les 20.30 hores, es podrà gaudir de la funció de teatre ‘El viatge dels trovadors’.

Respecte al diumenge 1 de maig, a les 11.30 hores, pujarà a l’escenari de la fira el Grup Castelló, i a partir de les 12.30 hores, hi haurà sessió de jocs tradicionals. A les 13.00 hores, el Drac Grafus desfilarà pel recinte, com a prèvia a la celebració d’una paella monumental que es repartirà a les famílies assistents. A les 18.30 hores els encarregats de desfilar seran els Gegants i Cabuts de València.

Sociedad Oropesina de Cultura

Sociedad Oropesina de Cultura

Talls de carrers Trobà Orpesa

La Trobà d’Orpesa 2022 es troba en el barri antic de la localitat i comporta talls de carrers per a celebrar les desfilades i actuacions i acollir les quasi 200 casetes de tallers, mercat i activitats.

Segons ha assenyalat la Policia Local d’Orpesa, els carrers tallats al trànsit són: carrer Dr. Clara, Leoncio Serrano, Castelló, Federico Vidal i Ramón y Cajal (per als vianants).

A més, es manté l’accés només per a veïns als carrers Sánchez Pastor, Dr. Fleming, Ramón y Cajal, San Miguel i Pintor Sorolla per la plaça de l’Església i el carrer Dr. Alemany.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari