La violència masclista i el seu impacte en la societat de la informació marquen l'exposició 'Des de l'Amor' en ECO Els Aules

La violència masclista i el seu impacte en la societat de la informació marquen l'exposició 'Des de l'Amor' en ECO Els Aules
02/02/2022 -

El projecte expositiu ‘Des de l’Amor’ d’Ana Beltrán Porcar (l’Alcora, 1986) és el nou protagonista en l’Espai Cultural Obert (ECO) Les Aules de la Diputació de Castelló, amb una inauguració que està prevista per a demà dijous 3 de febrer. La mostra es podrà visitar fins al 12 de març, de dilluns a dissabte (10.00-14.00 i 17.00-21.00), amb lliure accés, igual que la resta de les activitats complementàries. Aquesta instal·lació forma part del projecte ‘ReViu Les Aules’, impulsada des del departament de Cultura que encapçala la diputada Ruth Sanz i s’integra en la línia de suport a artistes castellonencs.

‘Des de l’Amor’ és el concepte del qual parteixen el comissari de l’exposició, David Luis López, i Ana Beltrán Porcar per a desenvolupar aquest projecte artístic, amb la col·laboració del programa ‘EnCultura’ de la Universitat Jaume I de Castelló. La proposta gira al voltant del concepte de violència masclista, centrant-la en les dades sobre la mateixa i el seu impacte en el marc de la societat de la informació, a través de diferents tipus de manifestacions del llenguatge, per a veure l’impacte de la informació segons com es transmet. Una representació de les estadístiques sobre violència de gènere.

Per a l’exposició, resultat d’aquesta investigació, s’usen diferents formes artístiques. Amb aquestes representacions es busca conscienciar sobre el tema acostant al públic una perspectiva diferent. Així mateix, la proposta artística s’acompanya d’una proposta divulgativa amb unes metodologies didàctiques a les aules amb l’estudiantat de diferents titulacions de Grau de la Universitat. A més, també es desenvoluparan unes jornades sobre violència de gènere, comunicació i estètica per al públic en general.

Ana Beltrán Porcar

La producció d’Ana Beltrán Porcar s’ha centrat principalment en el mitjà pictòric, encara que també ha protagonitzat diverses actuacions interdisciplinàries en col·laboració amb artistes de diferents branques artístiques. Els seus treballs han sigut exposats en diverses ciutats espanyoles, així com en altres països en els quals ha treballat: l’exposició en Mexicali, ‘Anamnesi’; ‘Es eno pivo’ exposada a Eslovènia; a la Cabrera, Madrid, ‘Dones mitològiques’; ‘Símbols de dona’, que es va exposar a Sogorb i a Gijón entre altres; ‘Retrats de Mexicali’, produïda a Mèxic i exposada en ciutats germanades, etc.

Entre els seus últims projectes destaquen col·laboracions en diversos esdeveniments pictòrics en escena. La fusió entre arts concretada amb Somtresons+A, un grup en el qual Ana i el trio musical Somtresons uneixen les seues disciplines. L’esdeveniment ‘Hits of Colour’, desenvolupat al costat del bateria Marko Sorsak ‘Soki’ durant la seua estada a Eslovènia, on va treballar en gestió cultural i producció. Ha ampliat el seu treball amb la música contemporània en el projecte Dualitats amb el compositor David Moliner i amb una proposta teatral amb Susanna Sebastià, ‘Poemes de cos i d’ànima’. També ha realitzat projectes audiovisuals d’animació amb artistes com Pleasant Dreams i Efrén López.

Més informació

2 comentaris

  1. Ana
    Ana febrer 04, 09:46

    Hi ha una errada. El títol és “Des de l´Amor”

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari