500 ciclistes de 40 països competiran en la Mediterranean Epic aquest 2021

Cuenta con la participación de un amplio elenco de corredores y equipos de primer nivel encabezados por el campeón y la campeona del mundo de esta disciplina ciclista

500 ciclistes de 40 països competiran en la Mediterranean Epic aquest 2021
22/03/2021 -

Dijous que ve començarà la quarta edició de la Mediterranean Epic, la prova internacional de bicicleta de muntanya per etapes que discorre per la província de Castelló, en la qual participaran 500 corredors de 40 països. Es tracta d’un esdeveniment esportiu de primer ordre que enguany estrena l’UCI Hors Catégorie, la màxima distinció de la Unió Ciclista Internacional, que es portarà a efecte seguint una estricta programació de protocols anticovid. Consta de quatre etapes amb origen o final en les localitats de Castelló de la Plana i Orpesa, que completen un recorregut de 225 quilòmetres. Recorregut: https://www.mediterraneanepic.com/recorridos2021

En l’acte de presentació de la prova, que s’ha realitzat al pati de l’ECO Les Aules, han participat el president de la Diputació, José Martí; el conseller d’Educació Cultura i Esport, Vicent Marzà; l’organitzador, Héctor de la Cagiga; la diputada d’Esports, Tania Baños; la diputada de Turisme, Virginia Martí; l’alcaldessa d’Orpesa, María Jiménez; el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Castelló, Omar Braina, i el director de projectes de la Fundació Trinidad Alfonso, José Miguel Gómez.

La Diputació dóna suport a la prova amb una aportació de 95.000, el que suposa un increment del 26,6% respecte als 75.000 euros de la passada edició, la qual cosa en paraules del president José Martí, és “una mostra de l’inequívoc suport que la institució provincial concedeix a aquest esdeveniment que posa a la província de Castelló en el mapa de les grans proves internacionals”. Segons ha assenyalat, “després del que hem viscut durant l’últim any amb la pandèmia, és una alegria poder assistir hui a aquesta presentació perquè quan vam fer la de 2020, no ens podíem ni imaginar la que ens venia damunt”. Per això, ha volgut tindre un record per als 73.000 espanyols morts per la Covid, dels quals més de 7.000 són de la Comunitat Valenciana i 775 de la província de Castelló. Segons ha explicat, “necessàriament, el seu record i el de les seues famílies ha d’inspirar l’acció de govern de totes les administracions”.

El president ha felicitat l’organitzador de la prova, Héctor de la Cagiga, “per posar en marxa aquesta gran idea i ajudar-nos a promocionar la província com a circuit ideal per a la pràctica de l’esport a l’aire lliure, en un entorn capaç de combinar en pocs quilòmetres mar i muntanya, amb un clima sense igual”. També s’ha referit a la necessitat de “mirar al futur, com la fa la Mediterranean Epic, realçant totes les fortaleses que té la nostra província, entre les quals destaquen eixe equilibri tan harmònic i espectacular que existeix entre les nostres platges i les nostres muntanyes”.

Finalment, ha donat la benvinguda a Castelló a tots els participants, equips i acompanyants en la prova, als quals ha demanat que quan tornen als seus llocs d’origen conten que “la província de Castelló és el millor destí possible per a fer esport a l’aire lliure i gaudir de la naturalesa”.

Entre les tres millors del món

Durant la seua intervenció, l’organitzador de la carrera, Héctor de la Cagiga, ha destacat que a Castelló tenim una de les tres millors proves del món, alguna cosa que ens vam proposar aconseguir en deu anys i ha acabat passant en només tres”.

Pel que respecta a la participació, l’ha qualificada d'”espectacular” perquè “comptem amb la presència dels dos campions mundials, el colombià Héctor Leonardo Páez i la suïssa Ramona Forchini, més un elenc de corredors i equips top, que projectaran la imatge de Castelló a través de les seues xarxes socials”. També s’ha referit al fet que “tenim un dispositiu sense precedents en la Mediterranean TV, amb una emissió en directe de la prova, que distribuirà el senyal a 70 països de tot el món”.

Comunitat Valenciana de l’esport

El conseller d’Educació, Cultura i Esport ha incidit en què la Mediterranean Epic ens ajuda a visibilitzar que “aquesta terra és una terra d’esport, la comunitat de l’esport, un referent a nivell organitzatiu i a l’hora d’acollir a totes les corredores i els corredors que participen en la prova”.

Per part seua, el regidor d’Esports de l’ajuntament de Castelló, Omar Braina, ha posat de manifest la voluntat del consistori de “continuar donant suport a” aquest esdeveniment que “posa a la ciutat de Castelló i a la província en el mapa del positiu, del panorama esportiu de primer nivell, i del turisme”.

Una altra de les oradores ha sigut l’alcaldessa d’Orpesa, María Jiménez, qui ha celebrat que gràcies a aquesta prova “aquesta setmana estiguem en el punt de mira del ciclisme en l’àmbit internacional i siga possible posar en marxa un sector que per a nosaltres és fonamental, com és el del turisme esportiu, perquè els participants, a part de gaudir de l’esport en sentit estricte, també podran fer-lo dels nostres recursos naturals: la mar i la muntanya, en cadascuna de les quatre etapes”.

La conducció l’acte de presentació ha sigut a càrrec de la diputada d’Esports, Tania Baños, qui ha felicitat l’organització “per haver arribat fins ací, malgrat totes les dificultats i incerteses que ens ofereix un temps de pandèmia com el que estem vivint”. Segons ha dit, “després de les setmanes que ens ha tocat passar, és un honor poder celebrar aquest acte”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari