Comença la campanya "Per un esport lliure de violència"

Comença la campanya "Per un esport lliure de violència"
14/03/2019 -

Aquesta setmana s’ha posat en marxa la campanya “Per un esport lliure de violència”, promoguda pel Patronat d’Esports amb la col·laboració del Col·legi de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana.

Aquesta actuació pretén implicar els joves esportistes, a través de la participació en xarrades i la posterior reflexió, en la creació de vincles i actituds que afavorisquen el joc net i la no violència. A més de dotar-los amb una sèrie de recursos que puguen utilitzar a l’hora de posar en marxa eixos valors i d’evitar les conductes agressives, incorporant també la perspectiva de gènere.

El regidor d’Esports, Enric Porcar, va assistir a la primera d’aquestes xarrades al pavelló Fernando Úbeda amb els jugadors del Club Balonmano Castellón i va comentar l’estat d’aquesta campanya: “És la segona edició d’aquest programa de xarrades. El primer any ho vam enfocar a equips de futbol de categoria cadet i ara ho hem ampliat a infantil i a altres modalitats esportives. La violència a l’esport es combat amb educació, i treballant amb els clubs i els joves esportistes quins valors tenen cabuda en un camp de joc i quins no”.

En total, seran 52 les xarrades que els psicòlegs impartiran els propers tres mesos a grups d’infantil d’equips de futbol base, així com equips base de clubs de bàsquet, handbol i voleibol de Castelló.

Daniel Pradas, un dels psicòlegs esportius encarregats de les xarrades, explica com funcionen: “S’ha optat per desenvolupar el projecte mitjançant dinàmiques col·laboratives en les que els xiquets puguen moure’s, participar i reflexionar, fent-los partícips de l’aprenentatge i tenint l’oportunitat de dirigir la reflexió”.

Aquesta campanya és una de les potes del programa global “Un esport, un valor”, que inclou més actuacions educatives en el camp dels valors, com ara diferents modalitats de xarrades, cartelleria temàtica o el reconexiement als valors esportius que es fa a la Gala de l’Esport Base.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari