La Diputació es bolca amb l'esport base triplicant les ajudes als clubs formatius fins a aconseguir els 500.000 euros

La Diputació es bolca amb l'esport base triplicant les ajudes als clubs formatius fins a aconseguir els 500.000 euros
28/01/2021 -

La ‘Nova Diputació’ escometrà en 2021 una decidida aposta per l’esport base provincial, triplicant la línia d’ajudes per als clubs formatius, que passa de 150.000 euros a 500.000 euros. Es tracta d’un augment del 233% respecte al passat exercici, que té entre els seus objectius “generalitzar la pràctica de l’esport entre xiquetes, xiquets i adolescents, i col·laborar amb la gran labor educativa que realitzen aquestes entitats esportives”. Ho ha anunciat el president de la Diputació, José Martí, qui també ha explicat que en les bases de la convocatòria s’ampliaran les despeses subvencionables que, fins hui, només contemplaven els equipaments. “Es tracta d’una necessitat detectada per la nostra diputada d’Esports, Tania Baños, qui té entre les seues preocupacions la generalització de la pràctica esportiva, perquè com sol repetir, l’esport és salut”.

La partida per a l’esport base és una de les principals novetats del pressupost de l’àrea de per a 2021, que ascendeix a 4.649.666,58 €. Unes altres igualment destacades són 1.000.000 d’euros per a clubs que participen en competicions nacionals i internacionals, 800.000 euros per a l’organització d’esdeveniments esportius i 200.000 euros en beques per a esportistes. A tot l’anterior cal sumar els 1.185.431 euros que es destinen a la gestió de la Piscina Provincial.

Per part seua, la diputada d’Esports, Tania Baños, ha incidit en l’interés de l’equip de govern de la institució provincial per portar la pràctica de l’esport al conjunt de la província, també en les zones rurals d’interior, en les quals a més, es realitza una decidida aposta per la promoció de l’esport a l’aire lliure en el medi natural, “que té una important derivada per a la nostra província des del punt de vista de la promoció turística”.

Finalment s’ha referit a partides que considera “molt importants pel que signifiquen”, com la convocatòria de 50.000 euros en subvencions per a clubs d’esport adaptat, els 43.000 euros per a la promoció de la pilota valenciana o els 5.000 euros del programa Esport i Dona.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari