La Diputació coordina un ampli dispositiu de bombers i voluntaris de Protecció Civil per a la Penyagolosa Trails

Tres dotacions de bombers i dues Unitats de Rescat en Muntanya treballaran en el recorregut de les emblemàtiques carreres

La Diputació coordina un ampli dispositiu de bombers i voluntaris de Protecció Civil per a la Penyagolosa Trails
10/04/2019 -

La Diputació de Castelló coordina el dispositiu de 60 efectius i 16 vehicles entre bombers del Consorci Provincial de Bombers i voluntaris de l’Agrupació Provincial de Voluntariat de Protecció Civil amb motiu de la pròxima celebració, del 12 al 14 d’abril, de la Penyagolosa Trails com a part de #CSEscenarioDeportivo. Així, seran un total de 30 bombers i 10 vehicles distribuïts en tres dotacions, dues Unitats de Rescat en Muntanya i una Unitat Mòbil de Coordinació, a més de 30 voluntaris de Protecció Civil en 6 vehicles els que conformaran aquest ampli dispositiu dirigit a garantir que les competicions transcórreguen amb total normalitat.

És per això que el diputat ha assegurat que “des del Consorci Provincial de Bombers estem a la disposició de l’organització per a ajudar al fet que aquesta important competició siga un èxit no solament per l’esportiu sinó pel seu màxim respecte al medi ambient i a l’entorn natural de l’interior de Castelló en tot el seu desenvolupament. Ja hem treballat en l’adequació de l’entorn de Sant Joan de Penyagolosa i ara estem dissenyant el dispositiu que treballarà en la prova per a garantir la seua seguretat”.

En aqueix sentit, el diputat ha assenyalat que “és important que tots els que assistisquen a presenciar la carrera tinguen en compte la importància de respectar l’entorn natural i no cometre cap negligència que poguera desencadenar en un incendi. Tota prevenció és poca i en això continuarem treballant perquè aquesta cita esportiva siga tot un èxit per al nostre territori”.

Amb aquest treball, la Diputació torna a consolidar-se com la institució que més recolza l’organització d’esdeveniments esportius en els municipis com a motor dinamitzador i generador de noves oportunitats per als pobles. Un suport que tenen tant els municipis com els clubs organitzadors en cadascuna de les 400 competicions que conformen el calendari esportiu de la Diputació amb #CSEscenarioDeportivo en pràcticament tots els municipis de la província.

Màxim exponent de Castelló Escenari Esportiu

Les dues carreres de muntanya que conformen Penyagolosa Trails, la MiM i la CSP, són els màxims exponents del projecte ‘Castelló Escenari Esportiu’ a favor de la dinamització del territori a través de la celebració d’esdeveniments esportius.

Uns beneficis que traspassen l’impacte directe de la prova, ja que a l’estimació de l’impacte econòmic que hi ha de 2.100 esportistes de tot el món participen en aquestes èpiques carreres, cal sumar l’impacte indirecte i de repercussió d’imatge i reputació de destinació que genere aquesta competició esportiva que posiciona a Castelló en l’elit internacional dels escenaris esportius de muntanya.

Més reconeixement i prestigi internacional

En aquest sentit, cal recordar que Penyagolosa Trails HG ha ascendit de nivell en el prestigiós circuit internacional Ultra-Trail World Tour, situant-se en l’escaló PRO. Això suposa situar-se entre les millores carreres del món i un major repartiment de punts per als guanyadors, la qual cosa és un gran al·licient per a atraure corredors internacionals.

A més, Penyagolosa Trails HG tornarà a ser carrera puntuable d’UTMB i a formar part de la Spain Ultra Cup.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari