Així és el mega centre logístic d'Amazon a Onda

La companyia ha detallat que els seus 77.000 metres quadrats equivalen a set camps de futbol en cinc altures

Així és el mega centre logístic d'Amazon a Onda

El mega centre logístic d’Amazon a Onda ja és una realitat. Després de l’inici de la seua activitat el passat 13 de juny amb els primers treballadors i treballadores, aquest dilluns multitud d’autoritats han inaugurat l’espai que enviarà productes a zona Aquest d’Espanya, a la resta del país i a Europa. I és que les seues grans dimensions són tota una oportunitat per a la companyia de comerç electrònic.

Així es va subratllar aquest dilluns en la inauguració, en la qual van participar Fred Pattje, director d’Amazon Customer Fulfillment per a França, Itàlia i Espanya; Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana; Rebeca Torró, consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat; Carmina Ballester, alcaldessa d’Onda; així com corporació municipal i representants del món empresarial.

Batejat com ‘VLC 1’, compta amb 77.000 metres quadrats de superfície, la qual cosa equival a set camps de futbol en cinc altures, en paraules de Pattje. Compta amb diverses zones específiques segons l’activitat i malgrat que hi ha altres centres més grans, el d’Onda és un dels més grans quant a la seua capacitat de magatzematge: fins a 2 milions de productes.

Quant a la mena de productes que gestionarà, Miguel Bueno, cap d’operacions i enviament d’Amazon, ha explicat que s’enviaran uns 80.000 paquets diaris que contindran objectes més aviat grans, com a fregidores d’aire, mobiliari o amb alguna forma especial gràcies al seu magatzematge d’altura. Els objectes més xicotets no passaran per VLC 1, ja que hi ha altres centres més especialitzats.

I seran molts i moltes les castellonenques que reben els seus productes des d’Onda. Però també de la resta d’Espanya i, fins i tot, d’Europa, quan els productes adquirits no estiguen disponibles en magatzems més pròxims al destí. Bueno ha detallat, a més, que pretén facilitar el lliurament en un màxim de 24 hores per als qui són clients Prime.

Així mateix, el cap d’operacions i enviament ha assenyalat que la zona de magatzematge està molt automatitzada, encara que no tant com en altres centres logístics de grans dimensions de la companyia. Amb el d’Onda, Amazon ja compta amb tres grans espais a Espanya, sumant el d’Alcalá de Henares i Illescas.

Per part seua, Fred Pattje va destacar que l’obertura ha suposat la creació de 350 llocs de treball indefinits i que s’espera créixer fins als 500 amb tota mena de rols en l’equip, des de mossos de magatzem, especialistes en recursos humans, salut, seguretat, enginyers, responsables d’operacions o analistes financers.

Així, tant Puig com l’alcaldessa de la localitat, Carmina Ballester, van celebrar l’arribada del gegant del comerç electrònic a Onda com a sinònim de creació d’ocupació i de generació de riquesa en la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari