L'Autoritat Portuària de Castelló encapçala el rànquing del sistema portuari espanyol en nombre de dones en la seua plantilla

05/03/2020 -

L’Autoritat Portuària de Castelló és la que més dones emprades té del sistema portuari espanyol, amb un total de 44 d’un total de 130 persones que conformen el seu equip humà. Amb això, el percentatge de dones en la institució és del 34%, per damunt de la mesura del sistema portuari espanyol, que és del 22%.

El compromís de l’Autoritat Portuària de Castelló amb l’efectivitat del dret constitucional d’igualtat entre homes i dones li va impulsar a aprovar en 2016 una Comissió d’Igualtat, paritària i integrada per representants sindicals i de l’empresa.

Aquesta comissió ha desenvolupat un Pla d’Igualtat amb els objectius d’afavorir la integració del principi d’igualtat de tracte i oportunitats en el conjunt de les seues polítiques, oferir condicions d’igualtat efectiva entre homes i dones en l’accés a l’ocupació pública i en el desenvolupament de la carrera professional, facilitar la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, sense menyscapte de la promoció professional, i promoure la presència equilibrada de dones i homes en els òrgans de selecció i valoració, entre altres. El Pla d’Igualtat està a la disposició de tota la plantilla.

A més, la comissió impulsa accions específiques de sensibilització i formació en matèria d’igualtat al llarg de tot l’any.

Cal recordar que després de la recent renovació de nou vocals del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Castelló, el màxim òrgan d’administració té una composició paritària per primera vegada en els 118 anys d’història del port, ja que, actualment, de les 17 persones que componen el Consell, 8 són dones i 9 homes. És de destacar que de les 28 Autoritats Portuàries només hi ha una més que tinga un consell paritari.

D’altra banda, l’Autoritat Portuària de Castelló va establir la categoria d’Igualtat en els seus premis anuals Faro PortCastelló amb l’objectiu d’impulsar i reconéixer aquelles iniciatives en l’àmbit de la comunitat portuària que treballen per promoure la diversitat de gènere.

Amb motiu del 8 de Març, l’Autoritat Portuària de Castelló ha editat un vídeo amb les primeres dones que han trencat el sostre de cristall en aquesta institució i visibilitzar que poden accedir i exercir en les mateixes condicions i igualtat d’oportunitats ocupacions fins ara copades per homes, especialment en l’àmbit portuari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari