Castelló baixa dels 14.000 aturats per primera vegada des de fa una dècada

Amparo Marco subraya que la generación de empleo “debe seguir siendo una prioridad para mejorar la calidad de vida”

Castelló baixa dels 14.000 aturats per primera vegada des de fa una dècada
14/06/2019 -

Castelló ha tancat el mes de maig amb 13.996 aturats, la qual cosa suposa 293 persones menys que el mes anterior i baixar de la barrera de 14.000 aturats per primera vegada des de fa una dècada. L’alcaldessa en funcions, Amparo Marco, ha subratllat la voluntat “de continuar apostant per les polítiques municipals que contribuïsquen a generar ocupació perquè és la millor eina per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania”.

El Govern municipal liderat per Amparo Marco va impulsar en 2016 un Pla Estratègic d’Ocupació, el primer amb el qual comptava la ciutat de Castelló, que “ha permés guiar l’acció política en matèria d’ocupació, augmentar els programes i tallers d’ocupació, afavorir la cultura de l’emprenedoria, potenciar la innovació, recuperar el talent i impulsar noves vies de col·laboració amb emprenedors com els microcrèdits o subvencions a l’economia social”.

Una anàlisi comparada amb l’aturat registrat fa quatre anys, el maig de 2015, mostra un descens de més del 18% en el nombre de persones desocupades. Segons les estadístiques oficials, el maig de 2015 hi havia 18.072 aturats enfront dels 13.996 aturats que s’han registrat quatre anys després.

“Es tracta d’una tendència positiva, que avala l’esforç realitzat en aquests últims quatre anys en què la inversió en polítiques d’ocupació s’ha multiplicat un 650% però encara hi ha més de 13.000 castellonencs que mereixen que continuem fent tots els esforços per a incrementar les oportunitats laborals”, ha destacat la primera edil.

Marco també ha reiterat que hi haurà una segona edició del Pla Estratègic d’Ocupació que “aprofundisca en aquelles accions que milloren l’ocupabilitat, augmenten les possibilitats de generar ocupació i òbriguen noves oportunitats de negoci”.

L’alcaldessa de Castelló també ha recordat que aquests últims quatre anys s’han multiplicat les inversions en obres i serveis que han permés generar treball. En aquest sentit, ha recordat que en aquests moments estan en execució projectes com la remodelació integral del *Camí la Plana, amb una inversió de 4,5 milions; la urbanització de les UE-15 i UE-81, que inclouen la creació de la plaça Josefina López; i la millora del parc de la Panderola, també amb una inversió d’1,5 milions d’euros.”Aquestes són les obres de major envergadura que s’estan executant en aquests moments a Castelló gràcies a la gestió municipal, però hi ha més actuacions en marxa que no solament ajuden a generar ocupació sinó que també contribueixen a transformar Castelló”, ha conclòs Amparo Marco.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari