Navarro pressuposta 260.000 euros per a ajudar a reactivar l'agricultura, cuidar la qualitat de l'aire i avançar en la transició energètica

La Regidoria de Transició Ecològica impulsa el primer pressupost en el repte de promoure l’economia verda i reconciliar a la ciutat amb el seu entorn natural

Navarro pressuposta 260.000 euros per a ajudar a reactivar l'agricultura, cuidar la qualitat de l'aire i avançar en la transició energètica
05/03/2020 -

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló impulsa el primer pressupost anual de la legislatura amb una despesa de 260.000 euros que té l’objectiu de reconciliar a la ciutat amb el seu entorn natural. Les prioritats del departament de Fernando Navarro se centraran en promoure noves línies de producció ecològica, a reactivar sòl rústic abandonat, a cuidar la qualitat de l’aire, a recuperar el patrimoni verd i a posar a Castelló en la senda de la transició energètica.

El regidor de l’àrea, Fernando Navarro, subratlla que el primer pressupost de l’Acord de Fadrell dona els primers passos “per a acostar la transició ecològica a Castelló, lluitar contra el canvi climàtic, promoure producció ecològica en l’agricultura i afrontar el repte de superar la crisi ecosocial que vivim”.

En agricultura, la Regidoria de Transició Energètica destinarà 145.000 euros en tres línies d’actuació enfocades a intentar ajudar el sector local a eixir de l’el seu marasme, mitjançant noves formes de producció i distribució vinculades a l’ecologisme i la sobirania alimentària.

Així, ha consignat 80.000 euros per a la contractació d’un ens gestor que pose en marxa el Parc Agrari, una figura que contempla Llei Autonòmica d’Estructures Agràries i que es projecta per a reactivar camps ara en desús a l’entorn de la ronda Aquest.

En aquesta direcció, subvencionarà l’IBI rústic en les finques en actiu i ha creat una nova línia d’ajudes d’incentiu a l’economia verda que cobrirà el 100% del certificat de producció ecològica en complement amb amb la Generalitat Valenciana, amb una partida de 40.000 euros.

Una altra actuació prioritària serà la recuperació del paisatge de la Marjaleria amb les Rutes de l’Aigua, un projecte que comptarà amb un pressupost de 80.000 euros.

Transició Ecològica també disposarà de 20.000 euros en el desenvolupament del pla de millora de qualitat de l’aire. Amb aquesta partida i la col·laboració econòmica de la Generalitat preveu posar en marxa la xarxa de sensors que recomana l’estudi preliminar encarregat a la Universitat Politècnica de Catalunya que analitze les emissions del polígon del Serrallo.

Així mateix, introduirà la transició energètica en els centres educatius amb el programa Castelló Brilla, que suposarà una inversió de 20.000 euros i que preveu un estalvi del 50% en la factura energètica en els col·legis participants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari