CGT eixirà al carrer el 1er de Maig al costat del sindicalisme combatiu i moviments socials a Castelló

CGT eixirà al carrer el 1er de Maig al costat del sindicalisme combatiu i moviments socials a Castelló
29/04/2022 -

CGT eixirà al carrer el 1er de Maig a Castelló en una convocatòria que començarà a les 12 amb una manifestació que partirà des de la plaça Donoso Cortés i continuarà a les 14 hores en la plaça de l’Ereta amb una jornada en la qual hi haurà música, menjar i una fira d’entitats al costat del sindicalisme combatiu i els moviments socials anticapitalistes de la ciutat per a “canviar la realitat en la qual ens ha tocat viure”. “Una realitat basada en l’explotació i opressió de la classe obrera, que no té en compte les seues necessitats i només mira pels beneficis d’uns pocs” segons el manifest conjunt per al 1er de Maig elaborat conjuntament pel sindicalisme alternatiu i moviment anticapitalista castellonenc.

L’organització anarcosindicalista conjuntament amb la resta de sindicalisme combatiu i moviments socials de Castelló manifesten que “l’excusa de la pandèmia per a l’empitjorament de les condicions de vida ha caducat i el govern més progressista de la història ha continuat atacant a la classe treballadora”. Per a això posen com a exemple “la reforma laboral heretada de 2010 i 2012 que no ha sigut derogada, sinó que s’ha modificat per a continuar beneficiant a l’empresariat, mantenint les mateixes facilitats per a l’acomiadament, prevalent el conveni d’empresa enfront del sectorial, dificultant la negociació col·lectiva, no augmentant la indemnització per acomiadament i mantenint les facilitats per als ERTOs i EROs”. A més expliquen com l’augment de contractes indefinits “no reflecteixen una realitat o millora material, sinó que únicament serveixen per a justificar les ajudes europees”.

El manifest no oblida la guerra a Ucraïna, la “traïció” al poble sahrauí, el “caràcter racista institucional d’Espanya, al qual se li sumen les barbaritats de la llei d’estrangeria”, el masclisme i les conseqüències de l’empitjorament de la vida en les dones “amb salaris més baixos i pitjors condicions de vida”.

Des del sindicalisme combatiu i els moviments socials afirmen que “l’única resposta possible és la construcció de noves relacions socials anara de les lògiques d’acumulació, de la propietat privada, del racisme i del masclisme”.

La Confederació General del Treball també convoca per a aquest 1er de Maig una manifestació a Vinaròs que partirà a les 11.30 des de la plaça de l’Ajuntament i que finalitzarà a les 12.30 amb la lectura del manifest i l’actuació del grup Solk.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari