Com sol·licitar l'ajuda de 200 euros del Govern a Castelló

Les persones treballadores i parades que complisquen amb unes condicions poden sol·licitar aquest xec

Com sol·licitar l'ajuda de 200 euros del Govern a Castelló

Els i les castellonenques que complisquen amb uns requisits fixats pel Govern podran beneficiar-se d’una ajuda directa de 200 euros. Es tracta d’una de les principals mesures anunciades aquest dissabte pel president del Govern, Pedro Sánchez, amb l’objectiu de fer front a la inflació derivada de la Guerra d’Ucraïna i que ha disparat l’IPC.

Sánchez va anunciar durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres Extraordinari que aquest nou paquet de mesures ascendeix a 9.000 milions d’euros, dels quals 5.500 milions són de despesa per a protegir famílies i empreses i 3.500 corresponen a rebaixes fiscals. Per tant, fins a finals d’enguany s’hauran invertit prop de 15.000 milions d’euros en la resposta a l’augment de preus derivat de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia.

Aquest diumenge, el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat el Reial decret llei 11/2022, de 25 de juny, pel qual s’adopten aquestes mesures, que inclouen, a més de l’ajuda de 200 euros per a famílies vulnerables, la reducció del 50% del preu d’abonaments mensuals i de qualsevol mena d’abonaments d’empreses de transport estatal, un augment del 15% de les pensions de jubilació i invalidesa no contributives, la reducció de l’IVA del rebut de la llum al 5% o la reducció de 20 cèntims en el litre de combustible fins al 31 de desembre.

Així, els veïns i veïnes de tots els municipis de Castelló podran sol·licitar aquesta ajuda de 200 euros per a combatre l’augment de preus que ha encarit el dia a dia de totes les famílies.

Qui pot demanar l’ajuda?

L’article 31 del Reial decret llei 11/2002, de 25 de juny, introdueix aquesta línia directa que es dirigeix a persones físiques de baix nivell d’ingressos i patrimoni, que siguen assalariades, autònomes o aturades. En concret, aquestes persones han d’estar donades d’alta en la Seguretat Social o mutualitat, o siguen aturades inscrites en l’oficina d’ocupació, siguen beneficiàries o no de la prestació per subsidi per desocupació.

A més, en 2021 han d’haver percebut ingressos inferiors a 14.000 euros anuals i un patrimoni inferior a 43.196,4 euros anuals. I han de tindre residència legal i efectiva a Espanya en la data d’entrada en vigor del reial decret llei i haver-la tingut de forma continuada i ininterrompuda durant almenys l’any immediatament anterior a aquesta data.

És compatible amb altres prestacions?

A aquestes condicions cal afegir incompatibilitats. No tindran dret a l’ajuda els qui, en la data d’entrada en vigor del present reial decret llei, perceben l’ingrés mínim vital o siguen pensionistes abonades pel Règim General i els Règims especials de la Seguretat Social o pel Règim de Classes Passives de l’Estat.

I és que d’acord amb el decret publicat pel BOE, les pensions de jubilació i invalidesa no contributives i l’ingrés mínim vital augmenten un 15% fins a finals d’any.

Els qui perceben prestacions anàlogues a les anteriors reconegudes a professionals no integrats pel Règim Especial de la Seguretat Social dels Treballadors per Compte Propi o Autònoms per les mutualitats de previsió social que actuen com a alternatives al règim especial de la Seguretat Social esmentat tampoc podran acollir-se, sempre que es tracte de prestacions per situacions idèntiques a les previstes per a la corresponent pensió de la Seguretat Social.

Com es gestiona?

Si es compleix amb els requisits, la sol·licitud s’ha de presentar en la seu electrònica de l‘Agència Estatal d’Administració Tributària, a través d’un formulari electrònic en el qual haurà de figurar el compte bancari en la qual es desitge realitzar l’abonament. L’Agència Estatal d’Administració Tributària serà l’encarregada de tramitar la sol·licitud.

El termini per a presentar les sol·licituds va començar el diumenge amb la publicació del decret en el BOE i finalitza el pròxim 30 de setembre de 2022. Si el 31 de desembre de 2022 no s’ha rebut la transferència bancària de 200 euros, s’entendrà que la sol·licitud ha sigut desestimada.

Aquesta ajuda arribarà als beneficiaris en un pagament únic i l’Executiu preveu que destinarà 540 milions d’euros per a fer-la efectiva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari