Com sol·licitar l'ajuda de 300 euros per a autònoms de la Generalitat a Castelló

Hui comença el termini per a sol·licitar aquestes ajudes directes de les quals es podran beneficiar 150.000 persones autònomes

Com sol·licitar l'ajuda de 300 euros per a autònoms de la Generalitat a Castelló

Arcadi España, conseller d’Hisenda i Model Econòmic, ha anunciat que a partir d’aquest divendres 15 de juliol ja és possible sol·licitar l’ajuda de 300 euros per a autònoms i autònomes de Castelló que atorga la Generalitat Valenciana. Una ajuda que és compatible amb la de 200 euros del Govern d’Espanya i que comparteix l’objectiu de fer front a la inflació.

Espanya ha explicat que es destinaran un total de 45 milions d’euros per a les ajudes directes de 300 euros a persones autònomes, per la qual cosa podran beneficiar-se 150.000 persones en la Comunitat Valenciana.

“L’ajuda està dissenyada perquè siga compatible amb la subvenció de 200 euros per a persones físiques de baix nivell d’ingressos i patrimoni del Govern central, per la qual cosa podran ser acumulatives”, en paraules del conseller.

Qui pot demanar-la?

D’acord amb la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, les persones que poden optar a aquestes ajudes han de tindre el seu domicili fiscal en la Comunitat Valenciana; acreditar mitjançant declaració responsable que s’han vist afectades econòmicament per l’increment dels costos energètics en un import igual o major a 300 euros; i han d’estar donades d’alta en el Règim Especial d’Autònoms des d’abans del 24 de febrer de 2022 i que hagen continuat donades d’alta fins al 12 de juliol, quan es va publicar la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

En aquest sentit, per a accedir a les ajudes aquestes persones hauran d’estar també inscrites en alguna de les més de 340 activitats econòmiques de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) detallades en el decret aprovat com a activitats més afectades per aquesta situació.

Com sol·licitar-la a Castelló?

Una vegada complits aquests requisits, la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha posat a la disposició de la ciutadania tota la informació sobre la convocatòria, la documentació requerida i un accés directe a la seu electrònica de la Generalitat Valenciana per a tramitar la sol·licitud.

La presentació de la sol·licitud es realitza en dos tràmits telemàtics des de la seu electrònica: primer se sol·licita la cita prèvia que ha començat aquest divendres a les 09.00 hores i finalitza el 22 de juliol a les 23.59 hores.

I a continuació es realitza un segon tràmit per a gestionar l’ajuda de suport a les persones treballadores autònomes. Per a això es necessita la signatura electrònica i només estarà accessible per als qui hagen sol·licitat la cita prèvia, pas en el qual s’indica la data del segon tràmit.

Per tant, les i els castellonencs interessats a sol·licitar aquesta ajuda podran realitzar els tràmits des d’aquest divendres 15 de juliol i fins al següent divendres 22 de juliol.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari