La Comunitat Valenciana se situa com a pol de mobilitat sostenible del sud d'Europa amb la gigafactoria de Volkswagen

Ximo Puig destaca que amb aquesta fita es fa un salt històric cap a l’ocupació de qualitat i que servirà per a liderar una nova Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana se situa com a pol de mobilitat sostenible del sud d'Europa amb la gigafactoria de Volkswagen

La gigafactoria de bateries elèctriques de Volkswagen a Sagunt pretén marcar un abans i un després en l’ús de la Comunitat Valenciana i en el seu posicionament a Europa. Aquest matí, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha valorat així la fita que suposa la seua construcció en el Parc Sagunt II, on s’ha realitzat l’acte #electrificandoEspaña to Power Europe per a presentar el projecte.

Un acte marcat per les bones expectatives en el qual també ha participat el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez; la ministra d’Indústria, Reyes Maroto; el president del Grup Volkswagen, Herbert Diess; i el membre del Comité Executiu de Volkswagen AG, responsable de Tecnologia i president del Consell d’Administració de SEAT S.A., Thomas Schmall.

En aquest sentit, Puig ha afirmat que la futura gigafactoria de bateries de Volkswagen en Parc Sagunt II “ha de ser el principi d’una revolució per la mobilitat sostenible” que aspira a liderar a Espanya una “nova Comunitat Valenciana” que compte amb la innovació, indústria i prestigi internacional com a pilars del seu futur.

Aquest 5 de maig de 2022 canviarà la vida de milers de valencians i valencianes de hui i de les generacions futures, que continuaran recollint el dividend social d’aquesta operació. Un projecte transformador amb desenes de milers d’ocupacions, amb noves empreses auxiliars i amb sinergies que encara no imaginem”, ha continuat el cap del Consell, que ha posat en valor tot el treball realitzat per part de la Generalitat per a aconseguir aquesta construcció de Volkswagen.

A més, Puig ha explicat que comptar amb aquesta gigafactoria farà que el conjunt de la Comunitat Valenciana comence a convertir-se “en el pol de mobilitat sostenible del sud d’Europa” i que es farà “un salt històric cap a l’ocupació de qualitat”. Per això, davant els presents, el president ha agraït l’aliança amb el Grup Volkswagen, que ha qualificat del “moviment empresarial més important al mig segle”.

“Necessitàvem aquesta recàrrega d’energia per a accelerar la transformació postpandèmia”

El cap del Consell, durant la presentació de la gigafactoria en Parc Sagunt II, s’ha dirigit a Pedro Sánchez, i ha assenyalat que “des de Sagunt, Espanya és hui més forta, perquè aquesta gigafactoria enfortirà una cadena de valor estratègica com l’automòbil i el farà amb el mètode més intel·ligent: l’aliança publicoprivada”. “Necessitàvem aquesta recàrrega d’energia per a accelerar la transformació postpandèmia”, ha afegit.

El president també ha explicat que la inversió estrangera rebuda en 2021 ha triplicat a la de 2015 i que s’ha aconseguit el rècord històric de persones treballant, amb 4.440 noves ocupacions creades cada mes en els últims 7 anys: “Ací està el resultat de tota una societat: l’esforç i l’estabilitat s’han traduït en ocupació i en inversió. Aquesta és la dinàmica que ha permés aquest moment; aqueixa és la dinàmica que Volkswagen accelerarà”.

Finalment, Puig ha assenyalat que la Comunitat Valenciana assumeix aquest repte amb “responsabilitat” i correspondrà a la confiança depositada amb “totes les facilitats necessàries” i amb la seguretat jurídica, l’estabilitat institucional i l’acord social que la “singularitzen”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari