El Consell situa l'aeroport de Castelló com a dinamitzador del territori

L’objectiu és crear un clúster aeroespacial en la província i impulsar la formació

El Consell situa l'aeroport de Castelló com a dinamitzador del territori

L’aeroport de Castelló serà un espai de dinamització de l’economia i el territori en els pròxims anys, marcats per la recuperació post pandèmia. Així ho va subratllar ahir el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, durant el Debat de Política General, en el qual va anunciar prop de 50 projectes per a desenvolupar en els pròxims anys i que marcaran el futur de Castelló, València i Alacant.

En el cas de Castelló, impulsar l’aeroport serà una de les principals apostes del Consell, de cara al final d’aquesta legislatura i la següent. A més del Corredor Mediterrani, el cap del Consell va deixar clar el seu compromís amb “dues grans infraestructures que alimenten l’ocupació i la prosperitat industrial”, el Parc Sagunt de València i l’aeroport castellonenc.

“L’aeroport és un altre exemple del que pretenem fer: dinamitzar, des del sector públic, l’economia i el territori”, va assenyalar Puig. D’aquesta manera, en 2022 s’iniciarà la fase d’execució de sòl industrial i logístic en 2,2 milions de metres quadrats de la zona d’activitats complementàries.

Al costat d’aquesta zona ja es troba un centre de Formació Professional (FP) acabat d’estrenar que ofereix el nou cicle de manteniment d’avions. L’estudiantat comptarà amb un hangar de 400 metres quadrats destinat a pràctiques formatives on s’emplaçaran els tallers de soldadura, mecànica i manteniment. A més, la primera planta de l’edifici de l’aeroclub compta amb un aulari polivalent, laboratoris i els departaments del personal docent.

En aquest sentit, Puig va destacar la creació de dos clústers aeroespacials en la Comunitat Valenciana: un a Castelló i un altre a València.

Aposta per la mobilitat sostenible i la lluita contra la despoblació

No obstant això, aquest no és l’únic projecte pel qual apostarà el Consell a la província. Durant el Debat de Política General, en el qual va situar a la Comunitat Valenciana en la senda de la recuperació post COVID, va destacar un reforç del sistema sanitari valencià, que passarà a ser el Nou Servei Valencià de Salut; de la comunitat educativa o de les infraestructures socials.

D’aquesta manera, també jugarà un important paper la lluita contra la despoblació a través de la Llei Integral contra la Despoblació, una normativa que s’impulsarà aquest mateix any i que inclourà mesures amb discriminació positiva per als municipis en despoblació, “perquè hi ha molt per fer”, va reconéixer Puig. Els municipis més afectats comptaran també amb un nou servei de transport a demanda que es posarà en marxa l’any que ve.

I en matèria d’igualtat d’oportunitats també en les àrees metropolitanes, Ximo Puig va anunciar el desbloqueig de les obres del Bulevard de la Plana, amb el qual es millorarà la connexió entre Almassora, Castelló i Vila-real per a donar coherència a l’antiga nacional i convertir la via en un espai molt més sostenible i aliat amb el transport públic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari