Diputació i la Cambra de Comerç convoquen el V Work Forum Castelló

Diputació i la Cambra de Comerç convoquen el V Work Forum Castelló
13/03/2019 -

La Diputació de Castelló i la Cambra de Comerç organitzaran la cinquena edició del Work Fòrum Castelló que tindrà lloc els pròxims dies 10 i 11 d’abril en les instal·lacions de la Cambra de Comerç de Castelló. El que és considerat com la major trobada per l’ocupació a la província avança la seua celebració amb la condició de respondre la petició de les empreses turístiques que veuen en aquesta macrotrobada una oportunitat per a contractar a personal qualificat i crear llocs de treball i impulsar encara més l’espectacular participació que ha vingut registrant en els seus anteriors quatre edicions. Serà precisament el turisme una de les principals novetats en una edició que se centrarà en la integració laboral dels aturats amb majors dificultades.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha informat en la presentació de l’esdeveniment en la Cambra de Comerç que “les inscripcions ja estan obertes en la pàgina web workforumcastellon.es i animem a tots els castellonencs que estiguen buscant treball al fet que participen. L’experiència d’aquests anys ens avala quan diem que el Work Fòrum és la major trobada per l’ocupació a la nostra província i un excel·lent aliat per a aquells castellonencs que busquen una ocupació que s’ajuste a la seua formació i perquè les empreses siguen més competitives”.

Així, Aguilella ha ressenyat com a través d’aquesta cinquena edició de Work Fòrum “talent i iniciativa empresarial castellonenca es tornaran a unir en una convocatòria de la qual tots eixim guanyant a favor de la generació de més ocupació i riquesa en el nostre territori. Enguany amb l’afegit que ampliarem la cobertura de la qual és ja una eina clau en la generació d’ocupació i riquesa en la nostra terra”.

En aquesta edició es preveu la participació de més de 34 empreses capdavanteres en 15 sectors diferents per a la realització d’entrevistes de treball, amb l’oferta al voltant de 200 llocs de treball ja confirmats fins hui. A més, també participen amb un estand diferents Empreses de Treball Temporal de la província.

La presidenta de la Cambra de Comerç, Lola Guillamón, ha explicat que “la meitat de les 34 empreses que ja han confirmat participen per primera vegada en el Workforum, principalment relacionades amb els sectors alimentari, turístic, comerç i sociosanitari”.

Quant a la ubicació d’aquestes, Guillamón ha assegurat que “a més d’empreses situades en municipis industrials com Vila-real, Onda, l’Alcora, Castelló, Almassora, Borriana o Alqueries, cada vegada tenim més incorporacions d’empreses de tots els punts de la província, la qual cosa ens indica que cada any es coneixen més els beneficis d’aquesta gran trobada per part del teixit empresarial de la província i la participació és major”.

Així, s’incorporen enguany empreses situades en municipis tals com Les Useres, amb Cellers Baró d’Alba, Els Coves de Vinromá, Llucena (Hotel el Prat), Vinaròs (Hotels RH), Peníscola (Hotels Prado) ,Sogorb (Complex Sant Blas, Ferros Sogorb) o Vilafamés (Argenta, Colorobbia).

Quant als perfils de les ofertes de treball que es posaran en lliça durant la trobada, destaquen, entre altres: operaris/as de producció, electromecànics i personal de manteniment, administratius comercials, encaixadores, reposadors, netejadores, comercials i venedors especialitzats, agents d’assegurances, personal polivalent per a restaurants de menjar ràpid, personal de creuers, enginyers, cambreres de pis, recepcionistes, auxiliars d’infermeria, soldadors, caixers, cambrers, cuiners, mossos de magatzem o tècnics de laboratori.

El leitmotiv: conscienciar sobre ‘l’edatisme laboral’

En aquesta quinta edició, el claim o leitmotiv del Work Forum Castelló vol tractar la millora de l’ocupabilitat de les persones majors de 45 anys, tractant de conscienciar sobre el que es coneix com “edatisme laboral”. Per a això s’ha plantejat el següent panell de conferències:

Dia 10

  • “L’edat, un handicap a superar en matèria de RRHH”. Club de Recursos Humans
  • “Sigues l’ovella negra. Destaca de la resta i millora la teua empleabilitat”. Laura Barreda. Experta en Marca Personal
  • Mercat de treball, competències i talent. Esmeralda Romero.
  • “Acompanyant en el procés de trobar treball. Et conte la meua experiència”. Taula redona d’experiències. Fundació Tots Units, Cuinatur i Acción contra el Hambre

La vesprada del dia 10:

  • Conferència per a les empreses: “La teua edat és un tresor: la importància de comptar amb el talent sènior en l’empresa”. Fundació Adecco

Dia 11

  • “Mapa de recursos d’ocupació en la província”. Agències de Col·locació de Diputació i Cambra de Comerç, LABORA i sector privat.
  • Motivació. ESIC (per confirmar)
  • Comunicació per a l’èxit professional. Maribel Vilaplana

Ampli programa d’activitats

L’ampli programa d’activitats abastarà diferents tallers per a millora professional (test d’ocupabilitat, laboratori de cv i orientació professional) i inscripció en Agències de Col·locació de Diputació de Castelló i Cambra de Comerç.

En Work Fòrum Castelló, a través de les xarrades i conferències els participants descobriran els secrets per a augmentar la seguretat en un mateix i mirar al futur amb una esperança entusiasta i real, aprendre les claus de l’alt rendiment professional i les oportunitats de negoci i laborals, conéixer les eines que incrementaran les teues possibilitats d’èxit per a ser el millor candidat en un procés de selecció.

Espectaculars resultats en les anteriors edicions

Atés el criteri dels especialistes, els organitzadors pretenen impulsar al màxim la generació de llocs de treball, que ja en la seua edició de 2018 van ser 150 amb la realització a més de 900 entrevistes de treball. Amb l’antecedent de la participació de 1.500 castellonenques, tant Diputació com Cambra de Comerç ja treballen al màxim a planificar la millor edició d’aquesta gran trobada per a enguany.

El diputat Aguilella ha assenyalat que “malgrat els espectaculars índexs de resposta que ha tingut fins ara el Work Fòrum tant per part d’aturats com d’empreses de la província, no ens conformem i volem continuar millorant. Som molt conscients que encara hi ha molts castellonencs que necessiten la nostra ajuda per a trobar una ocupació de qualitat concorde a les seues expectatives, que és molt el talent que hi ha a la nostra província i volem aprofitar tot el seu potencial per a continuar millorant entre tots la nostra terra”.

Cal recordar que aquest gran esdeveniment és la pedra angular de l’estratègia provincial per liderar i donar suport a aquelles iniciatives que ajuden a generar ocupació, riquesa i talent a la província de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari