La Diputació activa el CRU 2021 amb 400.000 euros perquè els municipis renoven espais degradats amb ceràmica de Castelló

El president José Martí assenyala que “és imprescindible” diversificar el producte ceràmic perquè “és garantia de creixement econòmic”

La Diputació activa el CRU 2021 amb 400.000 euros perquè els municipis renoven espais degradats amb ceràmica de Castelló
17/02/2021 -

La Diputació de Castelló ha arrancat aquest dimecres una nova edició del seu consolidat Concurs de Regeneració Urbana (CRU) fent una crida a tots els ajuntaments de la província al fet que presenten propostes d’espais urbans degradats que aspiren a ser remodelats amb ceràmica castellonenca.

La dinàmica del concurs, com en anys anteriors, es manté inalterada: durant el termini d’un mes -a comptar des de hui- es podrà sol·licitar la participació a través de la seu electrònica provincial. L’únic requisit per a formar part del CRU és que el terreny plantejat siga de titularitat municipal.

En una segona fase, tots els emplaçaments presentats s’exposaran públicament perquè els equips d’arquitectura i enginyeria presenten les seues propostes de reforma. La protagonista principal d’aquestes intervencions haurà de ser ceràmica ‘made in Castelló’, tal com consta en les bases. Si es compleixen els terminis, aquesta segona convocatòria s’obrirà coincidint amb l’entrada en la primavera. El veredicte amb els dos plantejaments guanyadors es coneixerà abans de l’estiu.

En aquesta edició, la quarta, es manté el pressupost de 400.000 euros per a executar els projectes que s’alcen amb l’anhelada victòria, a raó de 200.000 euros per a cada municipi. A aquesta quantitat s’ha de sumar els 50.000 euros en concepte d’ajudes per a la redacció dels plans d’obra i coordinació.

El president de la Diputació, José Martí, ha reconegut “sentir passió” pel CRU i ha assenyalat que la seua renovació any rere any és “la millor prova que aquest equip de govern cree en la ceràmica i en el seu potencial fora de les quatre parets de la llar”. Al seu parer “és imprescindible que donem suport institucional a l’ús del taulell en entorns fins ara poc explorats a fi de fomentar la seua visibilitat i la diversificació del producte”.

Martí ha recordat que obrir-se a nous productes “és garantia de creixement econòmic i prosperitat”, per aquesta mateixa raó “continuarem apostant per iniciatives que treballen la innovació en el sector, com el mateix CRU i els premis ‘Som Ceràmica’ a la innovació en productes ceràmics urbans”.

Per part seua, el diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, ha animat a tots els consistoris castellonencs al fet que no deixen passar l’oportunitat que la Diputació els brinda per a recuperar per a ús públic espais fins ara totalment degradats o desaprofitats. Huguet ha destacat que “amb el CRU també perseguim el foment de l’obra pública com a mesura per a la reactivació econòmica i la creació de llocs de treball”.

OBRES EN SANT RAFAEL DEL RIU

El nou parc de la Memòria de Sant Rafael del Riu, projecte guanyador del CRU II, encara aquest mes de febrer la recta final de les seues obres, que s’han focalitzat a recuperar els vells safaretjos del municipi i reintegrar-los en la trama urbana amb nous espais per a l’ús i gaudi del veïnat. En total suposa una inversió provincial de 180.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari