La Diputació aprova una subvenció de 6.000 euros per a l'Associació de Recol·lectors i Conreadors de Tòfona

La Diputació aprova una subvenció de 6.000 euros per a l'Associació de Recol·lectors i Conreadors de Tòfona
26/08/2020 -

La Diputació subvencionarà amb 6.000 euros a l’Associació de Recol·lectors i Conreadors de Tòfona de la Província de Castelló (TRUFCAS) per a la realització d’activitats orientades al desenvolupament, foment, ordenació i regularització del sector trufícola. Ho ha anunciat el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, qui ha explicat que l’objectiu d’aquesta ajuda és el de vetlar per la defensa dels interessos del sector a les comarques de Castelló.

Els fons aportats per la institució provincial cobriran les despeses de divulgació que es generen amb la realització de xarrades en les sis comarques truferes de la província sobre els avantatges de l’associacionisme i les necessitats existents en el sector en matèria de formació, assessorament, fiscalitat o registres. També seran objecte de subvenció la programació de cursos i jornades per a l’increment de la rendibilitat de les explotacions i l’assistència a les diferents fires que se celebren en el territori provincial: Mostra de la Tòfona Negra de l’Alt Maestrat, Mercat de la Tòfona de Castelló Ruta de Sabor, Fira de la Tófona de Vistabella i la Fira de la Tòfona del Toro.

Santi Pérez ha explicat que aquesta subvenció “es correspon amb les polítiques que impulsa la Diputació del canvi perquè les activitats de TRUFCAS tenen l’objectiu de contribuir a la creació, impuls i suport de projectes emprenedors que afavorisquen el desenvolupament rural en les zones d’interior”.

El diputat recorda que l’existència de la tòfona “és una particularitat en el nostre territori que hem d’aprendre a rendibilitzar” perquè, en la seua opinió, “el nostre repte ha de ser que allò que ens fa diferents als altres es convertisca en una oportunitat per al negoci, la generació d’activitat econòmica i la creació d’ocupació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari