La Diputació de Castelló aposta per la ceràmica al carrer en la nova etapa d'Huguet com a diputat

El titular de l’àrea de Promoció Ceràmica destaca en el seu balanç del primer any al govern la inversió de 400.000 euros per a la realització d’obres amb taulell provincial

La Diputació de Castelló aposta per la ceràmica al carrer en la nova etapa d'Huguet com a diputat
02/07/2020 -

El departament de Promoció Ceràmica ha consolidat aquest 2020 el Pla Ceràmic de Regeneració Urbana com la gran aposta de la Diputació per a expandir el taulell ‘made in Castelló’ a nous mercats i millorar les oportunitats de creixement d’un sector que representa el 40% del PIB provincial. Així ho ha destacat el diputat Ximo Huguet, qui ha fet hui un balanç “positiu” del que ha estat el seu primer any al front de l’àrea, el qual s’ha caracteritzat, en paraules del propi Huguet, “pels avanços en la projecció del taulell castellonenc fora de les nostres fronteres i el recolzament a les iniciatives i+D+I”.

“Ha estat un any intens i alhora complex per les circumstàncies que vivim, amb una crisi sobtada que no ens podíem imaginar i que ha acabat afectant de forma important el sector industrial ceràmic”. Però, ha seguit, “açò no ens ha pillat amb el peu canviat, ja que des que vam formar govern ara fa 12 mesos vam decidir apostar, espacialment a través del Pla Ceràmic, per la diversificació i la innovació en el nostre producte ceràmic fent-lo eixir a la conquesta del carrer, el que estem segurs, analitzant ara la situació, que serà el millor matalàs del sector per a sobrepassar aquesta crisi”.

Aquesta aposta per la diversificació i la innovació s’ha vist traduïda en forma de xifres. Segons ha explicat el diputat, “hem impulsat un increment del 10% en el pressupost per a estimular la presència de la ceràmica en els carrers i les places dels nostres pobles i perquè siguen el millor aparador del que ofereixen les nostres empreses”. En aquesta edició, es destinaran 400.000 euros per a aquest propòsit.

Donar de major visibilitat a la ceràmica castellonenca també ha estat una de les línies de treball de la Diputació. Així doncs, s’ha millorat la presència de la institució a la fira Cevisama i s’ha dotat de majors recursos per a la promoció de les accions que es realitzen des del departament, com és el cas del concurs d’escultura ‘Ceràmica en Cru’, que es difondrà enguany a nivell internacional per primera vegada i que compta amb un premi total de 3.000 euros.

Huguet també ha destacat que s’ha reforçat la col·laboració amb l’ATC i la Cambra de Comerç de Castelló per a millorar la competitivitat del sector a través de la investigació i la innovació. A més a més, també s’ha donat major reconeixement al premi ‘Som Ceràmica’ d’innovació en producte ceràmic en aplicacions urbanes.

EL CRU III, A PUNT DE TANCAR INSCRIPCIONS

Com a apunt, Ximo Huguet ha recordat que fins al 6 de juliol es poden presentar les propostes de renovació d’espais per al concurs de regeneració urbana, la materialització dels quals s’efectuarà al llarg de 2021 amb el Pla Ceràmic de la Diputació de Castelló. D’altra banda, també ha informat que s’han millorat els honoraris per als equips guanyadors per a la redacció dels projectes i per a la coordinació de les obres, que passa de 35.000 euros a 50.000.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari