La Diputació de Castelló aportarà 11,2 milions d'euros al Fons de Cooperació Municipal

El president José Martí ha anunciat que “una vegada publicada l’aportació autonòmica en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, la institució ja està en disposició d’activar el procés de pagament”

La Diputació de Castelló aportarà 11,2 milions d'euros al Fons de Cooperació Municipal
29/03/2021 -

La Diputació de Castelló transferirà aquest any 11,2 milions d’euros als ajuntaments de la província de Castelló a través del Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat Valenciana perquè els 135 municipis puguen repartir-se per aquesta via un total de 16,8 milions d’euros. Així ho ha explicat el president de la Diputació, José Martí, en assenyalar que “aquesta injecció econòmica sense precedents a favor dels nostres ajuntaments és la suma dels 5,6 milions que aporta la Generalitat i dels 11,2 consignats per la institució provincial”.

El president ha realitzat aquestes declaracions en tindre coneixement que en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana es publica amb data de hui la resolució del govern autonòmic sobre l’assignació econòmica a l’esmentat fons, que a la província de Castelló contempla als ajuntaments i a l’entitat local menor del Ballestar.

Una vegada publicada hui la resolució de la Generalitat Valenciana, la Diputació ja està en disposició d’emetre el corresponent decret de presidència ordenant el pagament, perquè segons ha comentat José Martí, “hem fet els deures i hem aconseguit simplificar els terminis administratius de manera considerable, ja que en el ple extraordinari del passat 11 de març es va aprovar per unanimitat la incorporació al pressupost de 2021 de 15,7 milions d’euros procedents dels romanents, dels quals 5,6 estaven dirigits a duplicar l’aportació prevista inicialment en els comptes públics provincials, fins a situar-la en 11,2 milions d’euros”.

En aquest sentit, Martí ha volgut posar en valor el canvi polític que s’ha experimentat a la província de Castelló, on “fins a 2019, a través d’aquest fons, els nostres pobles únicament rebien les aportacions de la Generalitat” perquè “la Diputació no es va adherir al mateix fins a 2020”. Segons ha explicat, “és una aposta molt clara pel municipalisme de l’actual equip de govern de progrés, que ara dupliquem fins a situar-la en 11,2 milions d’euros perquè la pandèmia ens ha situat en un moment històric i excepcional, que requereix partides pressupostàries igualment històriques i excepcionals”.

“L’objectiu final”, afegeix, “sempre és el mateix, fer front al repte demogràfic i combatre la despoblació”. En aquest sentit ha acabat dient que “despoblació és un altre nom que podem donar-li a la desigualtat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari