La Diputació incentiva la innovació en el sector ceràmic com a motor de creixement amb un reconeixement a Rocersa

La Diputació incentiva la innovació en el sector ceràmic com a motor de creixement amb un reconeixement a Rocersa
24/02/2021 -

La Diputació de Castelló ha fet aquest matí entrega del premi ‘Som Ceràmica’ a la innovació en productes de gama urbana a l’empresa Rocersa de l’Alcora. El reconeixement s’ha formalitzat en un senzill acte a les instal·lacions de la companyia a la capital de l’Alcalatén, a la qual ha assistit el president de la institució, José Martí, el diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, l’alcalde Samuel Falomir i representants de la direcció.

Es tracta de la tercera ocasió en cinc anys que aquesta empresa de llarga tradició ceràmica es fa amb aquest preuat premi. Enguany ho ha fet amb una proposta per a integrar en les platges de dins i fora d’Espanya plats de dutxa fabricats amb ceràmica. El jurat qualificador del guardó ha valorat la funcionalitat del producte, la resistència a la corrosió salina i a l’ús continuat per part dels banyistes i la seua “perfecta” integració en l’entorn natural.

Martí, que ha fet entrega del trofeu a l’equip directiu, ha destacat la capacitat de la indústria ceràmica castellonenca de superar-se i de buscar, a través de l’i+D+I, noves vies de negoci que generen riquesa, ocupació i benestar per a Castelló.

A Rocersa li ha traslladat el seu missatge d’agraïment “per ser far d’innovació en aquesta província” i els ha encoratjat a esprémer al màxim el talent intern “perquè vos seguirà portant molt lluny, a vosaltres i a la província”.

El diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, s’ha expressat en termes semblants: “En la diferenciació està la clau de l’èxit, per això anem a continuar reforçant la nostra acció de govern de promocionar la innovació i l’ús de la ceràmica en nous escenaris -com ara l’urbà- per a ser més competitius i seguir revalidant les bones xifres de creixement amb les que el sector ha tancat 2020”.

EL CRU CONTINUA BUSCANT NOUS ESPAIS PER A REFORMAR

Ximo Huguet ha informat que han començat a rebre’s ja les primeres candidatures d’espais per a reformar amb ceràmica a través del Concurs de Regeneració Urbana (CRU). Huguet ha recordat que els ajuntaments encara tenen temps per a presentar els seus emplaçaments. El següent pas serà convocar el concurs pròpiament dit, en el que els equips d’arquitectura i enginyeria projectaran les seues idees de regeneració. Els dos espais guanyadors es materialitzaran amb un pressupost a dividir de 200.000 euros.

RECOLZAMENT A L’AMPLIACIÓ INDUSTRIAL

El president de la Diputació i el diputat de Promoció Ceràmica han tancat la seua visita a l’Alcora amb un recorregut per la planta de producció ceràmica, que compta amb una superfície construïda de 40.000 metres quadrats. Davant la intenció d’ampliar la factoria, Martí s’ha posicionat del costat dels interessos de la direcció i de l’Ajuntament per a sol·licitar a la Generalitat que desbloquege els permisos, ja que suposaran una important inversió milionària i l’ampliació de la plantilla de forma considerable en els pròxims anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari