Diputación incorpora la tecnología inteligente a su trabajo

Diputación incorpora la tecnología inteligente a su trabajo
13/03/2019 -

La Diputació de Castelló incorpora la tecnologia intel·ligent al seu treball per a revertir la despoblació de l’àmbit rural de la província amb la plataforma SmartVillage. El president provincial, Javier Moliner, ha presentat aquesta innovadora i pionera plataforma amb la qual la Diputació integra la tecnologia intel·ligent a la gestió dels pobles més xicotets per a fer-los més competitius. Davant més d’un centenar de representants d’ajuntaments i del clúster tecnològic provincial, la jornada ha servit per a revelar les ambicioses novetats que obri aquest recurs als municipis de la província, especialment al món rural, ja que permet integrar solucions IoT a l’entorn rural.

“Vivim en un món globalitzat en el qual la competitivitat d’un territori és fonamental. Des del Govern Provincial fomentem aqueixa competitivitat basant-nos en la tecnologia. I ho fem dotant, d’una banda, al territori de noves eines com les que presentem hui que li fan ser més competitiu i focus d’atracció de talent, perquè en un futur siguen més joves els que es plantegen realitzar la seua carrera professional al seu poble i perquè més empreses i més talent es fixe en la nostra terra”.

Com a segon factor clau el president ha assegurat que està el de “construir un teixit empresarial basat en la intel·ligència. Per aquest motiu siga tan important el clúster tecnològic que s’està consolidant en la nostra terra, perquè és un fixador de talent que el fa fonamental per al futur de la nostra província. Per això des del Govern Provincial el reforcem i ens aliem amb les seues empreses per a continuar fixant talent i oportunitats a la nostra terra”.

I és que accions com l’aplicació estratègica de sensors, la gestió de les dades obertes i la creació d’aplicacions obri una infinitat d’oportunitats a l’hora de millorar la gestió dels pobles en el compromís de la Diputació amb fer de la província un territori més competitiu gràcies a l’aplicació de les tecnologies més innovadores, recolzant a més així també a l’important clúster tecnològic que s’està consolidant a la província com el millor bressol de talent.

“Com més competitiu és un territori més coneixement rep i més oportunitats té, i com menys ho és, més talent perd i més oportunitats se’n van”, ha indicat Moliner, qui ha incidit en la repercussió que pot tindre sobre la població la competitivitat en el territori.

“En un moment en què tant es parla a tots els nivells de despoblació, no solament en l’àmbit rural, la diferència que marcarà en el futur serà quin territori és capaç de ser focus d’atracció de talent. Des de la Diputació apostem per fer més competitiu el nostre territori obrint nous canals de comunicació com aquests que presentem hui basats en l’aplicació de tecnologia i també donant suport a l’important clúster tecnològic de la nostra terra com a fixador de talent que és”.

Més oportunitats de futur en un territori competitiu

“Si som capaços que ací es construïsca un entramat empresarial capaç de dotar d’aquestes eines al territori estarem fixant el talent, i el talent també fixa competitivitat”, ha indicat Moliner al·ludint a les oportunitats que obri al futur aquesta línia d’actuació.

És per això que ha indicat que “és una roda de la qual no ens volem baixar, en la qual estem en el camí d’aconseguir sembrar les llavors perquè en el futur aquest siga un territori competitiu, i per tant apetible per a aquells que vulguen vindre a quedar-se, a compartir el seu projecte amb nosaltres o aquells que vulguen vindre de fora a contribuir amb la generació de riquesa a la província de Castelló”.

Cal assenyalar que en la jornada de hui han participat prestigiosos ponents que han donat importants claus de l’estratègica aportació de les tecnologies a la gestió de municipis i ciutats. Entre ells, ha participat la directora del Congrés Ciutats Intel·ligents, Inés Leal, el soci directore de Solucions 480, Santiago Gimeno, el Cap d’Operacions i Planificació d’Iberdrola, José Luis Picard, i el manager de vendes de Vodafone i director de projectes de digitalització, Javier J. García.

Important participació dels ajuntaments

L’interés dels municipis en aquest tipus d’iniciatives a favor de la competitivitat del territori provincial s’ha fet palés en la jornada en comptar amb una nodrida representació d’ajuntaments.

Així, ajuntaments com el de Castelló, Vila-real, Almassora, Vall d´Uixó, Benicarló o L´l’Alcora i Peníscola han participat en aquesta jornada que també ha sigut secundada per consistoris de municipis més xicotets com Benassal, Vistabella, Alcudia de Veo, Xert, Torreblanca, Montán o Figueroles.

Futur Laboratori d’Innovació

A través d’aquesta jornada ‘Castelló Territori Intel·ligent: Reptes de Futur’, la Diputació ha volgut a més recollir les propostes per part de les entitats locals, associacions i empreses tecnològiques per a la definició del futur Laboratori d’Innovació.

Liderar la innovació al servei del territori

La jornada ‘Castelló Territori Intel·ligent’ es contextualitza al compromís del Govern Provincial amb la innovació com a generadora de riquesa i millors oportunitats a la província. Aquest compromís per fer de la Diputació una Administració aliada de la innovació a la província ha portat al Govern Provincial a importants col·laboracions tant amb instituts tecnològics, la Universitat o sectors d’activitat com el turisme, la ceràmica o la gastronomia amb la condició de propiciar més valor al territori.

Però a més, durant aquests anys ha aconseguit fer de la innovació aplicada al mateix funcionament de la Diputació, a través del seu Servei d’Innovació Pública, una Administració cada dia més útil i eficient per als castellonencs, una labor que li ha merescut importants reconeixements, també en el que té a veure amb la seua relació i servei als ajuntaments. Eines com el Portal de Transparència o la telegestió aplicada a diferents sistemes als ajuntaments conviuen amb eines de més recent creació com el DipcasBot, el conegut com ‘Siri Provincial’ per a acostar tota la seua informació als ciutadans de la província.

Tota la informació de la jornada està disponible en la web https://www.dipcas.es/es/csterritoriointeligente.html

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari