La Diputació posa en marxa en Pla de Digitalització per a empreses, autònoms i cooperatives

La Diputació posa en marxa en Pla de Digitalització per a empreses, autònoms i cooperatives
15/05/2021 -

La Diputació de Castelló ha publicat les bases del Pla de Digitalització destinat a pimes, persones autònomes i cooperatives de la província. L’objectiu d’aquestes ajudes és incentivar i promoure la transformació digital del teixit empresarial de les comarques de Castelló mitjançant la incorporació de noves tecnologies que contribuïsquen a enfortir la seua competitivitat i productivitat, així com per a augmentar la seua capacitat de comercialització i de modernització d’estratègies de comunicació i venda.

El diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, ha explicat que aquesta línia de subvencions, dotada de 450.000 euros, s’emmarca en el «compromís de la Diputació de Castelló en la transició digital que exigix el context actual, especialment després de l’experiència dels confinaments totals o parcials que han limitat l’exercici de moltes empreses que necessiten innovar en el terreny de les TIC per sostenir l’economia i l’ocupació a la nostra província».

Igualment, ha especificat que «s’establixen criteris de reequilibri territorial», de manera que la baremació discriminarà positivament les empreses amb pocs treballadors i localitzades en municipis menuts. En tot cas, podran beneficiar-se d’aquestes ajudes, de fins a 8.000 euros, totes aquelles entitats que tinguen seu fiscal en una localitat castellonenca.

Així, el Pla de Digitalització de la Diputació pretén que el desenvolupament econòmic que genere «siga social i mediambiental sostenible en el temps i assegure la igualtat entre les zones urbanes i rurals», assegura Ferrando. Per a tal finalitat, definix dues línies d’acció a les que es poden adherir els o les sol·licitants i que es corresponen a despesa corrent o inventariable.

La primera opció contempla la subvenció de serveis de consultoria avançats per a la transformació digital i serveis de màrqueting digital per a la definició i implantació d’estratègies de comunicació, publicitat i màrqueting en xarxes socials, així com la incorporació de solucions tecnològiques per a la digitalització dels processos de negoci i gestió empresarial en el núvol.

En el segon cas, es podran cobrir les inversions destinades a l’adquisició de solucions informàtiques per a facturació i comptabilitat, per al teletreball, l’aplicació d’intel·ligència artificial, l’automatització de processos, ciberseguretat i robòtica, així com per a equipament informàtic (ordinadors, tauletes, TPV, amplificadors/repetidors de wifi) o el disseny d’aplicacions mòbils, traduccions de contingut web a diferents idiomes i adaptació al Reglament General de Protecció de Dades. També s’inclouen en aquest apartat la creació i millora de botigues en línia i catàlegs digitals per a desenvolupar, enfortir i potenciar una estratègia comercial de venda a distància.

Els interessats a concórrer en aquest procediment podran presentar les seues sol·licituds fins al 10 de juny per via telemàtica a través de la seu electrònica de la Diputació Provincial de Castelló, a través de l’enllaç https://dipcas.sedelectronica.es/.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari