La Diputació de Castelló aposta per la innovació en el camp ceràmic amb el copatrocini dels premis 'ATC Innova'

La Diputació de Castelló aposta per la innovació en el camp ceràmic amb el copatrocini dels premis 'ATC Innova'
16/09/2020 -

L’Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC) ha presentat aquest matí a Castelló la segona edició dels premis ‘ATC Impulsa’ a la innovació i el desenvolupament en l’àmbit ceràmic. Baix el copatrocini de la Diputació de Castelló, l’agrupació farà entrega el pròxim 12 de novembre de cinc guardons “amb els que volem reconéixer l’esforç de la nostra joventut per canviar i modernitzar el nostre potent sector industrial ceràmic des de la investigació acadèmica”, ha destacat el president de la institució, José Martí. Cada premi, que valorarà que aquests puguen aplicar-se i transferir un valor diferencial a la ceràmica castellonenca, està valorat en 1.000 euros i s’haurà de centrar des de la perspectiva del disseny o la part tècnica.

Junt amb el president José Martí han estat presents el diputat provincial de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, el president d’ATC, Juan José Montoro, el president d’ASCER, Vicente Nomdedeu, i la directora general de l’Institut Superior d’Ensenyances Artístiques, Inmaculada Sánchez.

En la seua intervenció, Martí ha reiterat que “des de les institucions, tant públiques com privades, hem de promocionar i incentivar la transformació del sector amb polítiques d’estímul i amb col·lectius com l’ATC ens trobem especialment a gust, pel seu bon fer i per la llarga trajectòria que porta enrere”. Entre aquestes polítiques o accions, ha insistit en la importància del reconeixement exprés als avanços en i+D+I, “la fórmula màgica del creixement”, per això ha aplaudit la iniciativa que fa tot just un any va nàixer gràcies a l’aliança de l’ATC, la Diputació de Castelló i la Generalitat per a premiar els treballs d’investigació en el camp ceràmic de joves estudiants que estiguen cursant formació reglada relacionada amb la ceràmica, tant en la branca científic-tecnològica com en l’artística, i que siguen residents a Espanya.

El president també ha fet una defensa clara de l’educació i la formació “perquè són la gran garantia de que podrem competir al món amb les millors defenses”. Així mateix, ha assegurat que “comptem amb els millors professionals del sector” i que sumant formació i indústria “aconseguirem arribar a l’excel·lència i donar dinamisme al sector”. Per la seua banda, el president de l’ATC ha reconegut que “les sinèrgies són fonamentals per a superar la crisi” i que “des de l’educació hem d’ensenyar a la nostra joventut valors com l’esforç, el sacrifici, el treball en equip, l’actualització constant, etc.”.

Les persones interessades tenen de termini per a presentar els seus projectes fins al 15 d’octubre. La cerimònia d’entrega dels reconeixements serà el pròxim 12 de novembre coincidint amb la Fira Destaca de Vila-real, on també s’exposaran tots els projectes finalistes. Tal i com ha avançat el president de l’ATC, Juan José Montoro, aquest fòrum enguany girarà entorn la modernització de la indústria a través de la tecnologia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari