La Diputació presenta el Programa Órbita 2022 amb l'aval de 21 milions d'euros generats per les seues startups

La Diputació presenta el Programa Órbita 2022 amb l'aval de 21 milions d'euros generats per les seues startups
03/03/2022 -

L’àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló ha acollit la presentació de la cinquena edició del Programa Òrbita d’acceleració empresarial, concebut conjuntament per CEEI Castelló i la institució provincial.

En l’acte han participat el diputat delegat de Promoció Econòmica a la província de Castelló, Pau Ferrando i el president de CEEI Castelló, Alfredo Cebrián, qui han presentat la nova convocatòria del programa, que un any més aposta per prevaldre la implantació de les empreses a l’interior de la província com a motor de la vertebració del territori, afavorint un impacte positiu en el seu desenvolupament econòmic i en la seua sostenibilitat enfront dels processos de despoblació.

Un any més, l’objectiu passa per identificar projectes d’alt potencial i donar-los suport per a consolidar el seu creixement, facilitant-los així mateix amb posterioritat l’accés al finançament. El Programa Òrbita es va posar en marxa en 2018 i ja compta amb l’aval de les seues quatre primeres edicions, sempre amb més d’un centenar de projectes presentats cada any. Consolidat com a referent per als projectes més innovadors i escalables, cal subratllar que les companyies participants en anys anteriors han generat ja un volum de negoci superior als 21 milions d’euros, captant 11,6 milions d’euros en finançament i creant 315 llocs de treball, amb una previsió de 467 a la fi de 2021.

Aliança amb grans empreses de la província

Una de les principals novetats d’aquesta edició és la incorporació a Òrbita de grans corporates de la província -Cuatroochenta, Altadia (Esmalglass), Chumillas Technology, Grup Gimeno, Keraben, Nuppec, Orbel Grup, Simetria Grup, UBE i Zschimmer & Schwarz- per a dotar al programa d’un valor afegit i diferencial en un ambient de col·laboració i generació de sinergies de la mà d’empreses consolidades. Es tracta d’estimular la col·laboració entre unes i altres companyies, afavorint un benefici mutu entre tots dos grups, generant oportunitats de cooperació.

En la presentació, el president de CEEI Castelló, Alfredo Cebrián, ha posat l’accent precisament en la rellevància de la incorporació de ‘corporates’: “era una cosa que portàvem temps intentant incentivar, perquè és molt important vincular a les startups amb les empreses més consolidades de la província”. A més, ha recalcat la rellevància que Òrbita supose habitualment “un punt d’inflexió per a les empreses participants, per la seua qualitat”.

Per part seua, el diputat provincial de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, ha destacat l’impuls de la Diputació en la consolidació del programa: “confiem que es repetisca l’èxit de convocatòria de l’any passat en aquesta cinquena edició”. A més, ha afegit que gràcies a la qualitat de les candidatures que atrau el programa i a l’esforç dels seus mentors, transformem aquest espai en oportunitats per al teixit econòmic.

Igual que en les edicions precedents, la iniciativa posa a la disposició de les 10 empreses seleccionades un itinerari de suport i formació altament qualificada perquè cada projecte desenvolupe tot el seu potencial competitiu. Així mateix, el programa compta amb 100.000 € en premis en efectiu per a les 5 empreses guanyadores dels Premis Òrbita, a raó de 20.000 € ‘equity free’ per a cadascuna, la major dotació d’un programa d’acceleració a Espanya. Al final del trajecte, tots els participants optaran a finançament dels seus projectes a través del Club d’Inversors d’Òrbita. Les candidatures podran presentar-se fins al pròxim 13 de maig.

Sens dubte, la fortalesa d’Òrbita es demostra en indicadors com el percentatge de supervivència de les empreses participants, que es xifra en l’actualitat en el 88 %, d’acord amb les dades de les seues quatre primeres edicions.

Cal afegir que entre altres novetats de la cinquena edició es troba l’entrada de nous mentors en el programa, com Israel Mallén (Catness), Alberto Añañós (Live4Life), Enric Martí Albella (Uniassesr), Lara Isabel Rodríguez (Make Good Art), Joe Esparreguera (WOW Startups) o Kelvin Carbonell (Star Startups). Així mateix, s’ha sumat un nou ‘perk’ amb Morpho, empresa internacional dedicada a realitzar prototips de producte. A més, el Club d’Inversió Òrbita aconsegueix la xifra de 40 integrants, en sumar-se dos nous en aquesta edició, en el programa de la qual s’han integrat dues jornades d’acceleradores (sessions outdoor i experiencials).

La valoració total dels ‘perks’ és de més de 120.000 € per startup, amb la suma d’aportacions de IEBS, IBM, AWS, Google, StartupXplore, PNP, Bstartup de Banc Sabadell, CaixaBank Dayone, Desafia SF (ICEX), Nirvine KPI, Influencity, Signaturit, SouthSummit, LinkedIn Learning, Stripe, Hubspot, Canva, Internxt, Oriol IP Lawyers, Notion, Holded, GeeksHubs, Talentoo, Founderz, Finutive, Geekhubs, Declarant, Coloriuris i Morpho.

A més del possible premi econòmic, Òrbita aporta als 10 participants els elements bàsics perquè el projecte es pose en marxa: un espai de treball exclusiu en el viver del CEEI, suport i ajuda en el procés de constitució de l’empresa, networking empresarial especialitzat -amb la finalitat de compartir coneixements, experiències i com a resultat sorgisquen possibles col·laboracions, enriquint i generant valor al conjunt i de manera individual a cada projecte-, així com el suport d’un director de Projecte de l’equip d’Òrbita, accés a mentors i/o advisors experimentats en cada tipus d’activitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari