La Diputació prorroga Work Fòrum Castelló fins demà divendres després de l'èxit de hui

El president, José Martí i el diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, emmarquen aquesta fira laboral virtual dins de l’estratègia de reconstrucció de la província en la qual treballa la institució

La Diputació prorroga Work Fòrum Castelló fins demà divendres després de l'èxit de hui
13/11/2020 -

La primera edició virtual de Work Fòrum Castelló, impulsat per la Diputació i la Cambra de Comerç, ha comptat hui amb 735 persones inscrites en el moment de la seua inauguració, una xifra que ha anat augmentant al llarg del dia. Davant el degoteig constant de noves inscripcions, s’ha decidit prolongar la fira d’ocupació una jornada més, fins demà divendres 13, amb l’objectiu d’oferir la millor cobertura possible a les empreses en investigació de talent i a les persones candidates per a ocupar els llocs de treball directe que s’ofereixen.

Les candidatures, que procedeixen de tot el territori de la província de Castelló, encara que també d’altres províncies limítrofes, opten a cobrir un total de 84 ofertes de treball de 29 empreses representatives de la ceràmica i altres sectors industrials, els serveis assistencials, el comerç, la banca, les assegurances, o l’alimentació, amb vacants en municipis com Segorbe, la Vall d’Uixó, Eslida, Borriana, Vila-real, Castelló, Onda, l’Alcora, Sant Joan de Moró, Cabanes, Les Coves de Vinromà, Benicarló i Vinaròs.

El president de la Diputació, José Martí, ha manifestat que «entenem que aquesta fira és necessària» perquè «en aquest moment de la història, situem entre les prioritats de l’estratègia de la Nova Diputació l’impuls de la reactivació econòmica i social i la reconstrucció de la província, que passa, entre altres mesures, per ajudar al fet que totes les persones que han perdut la seua ocupació per la Covid o abans de la pandèmia, ja siga en la costa o a l’interior, tinguen l’oportunitat de trobar un lloc de treball»

Per part seua, el diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, Pau Ferrando, ha destacat que «l’esforç de la Diputació i de la Cambra de Comerç per a adaptar la fira a les necessitats del nou context ha permés que es continue generant ocupació a les nostres comarques». I és que la metodologia del Work Fòrum Castelló està dissenyada expressament per a «facilitar el contacte directe entre empreses i demandants de treball i posar a la disposició de totes dues parts les eines que més s’adapten a la realitat socioeconòmica del moment, com són les plataformes virtuals d’ocupació, que eviten desplaçaments innecessaris i permeten noves formes de comunicació».

Així, amb un sol clic, i des dels seus domicilis, les persones candidates han introduït el seu CV i han xatejat directament amb els responsables de Recursos Humans de les empreses. Igualment, aquestes tindran accés al currículum de tots els inscrits que hagen visitat l’estand virtual i podran establir videoconferències amb els candidats.

La presidenta de Cambra Castelló, Lola Guillamón, ha conclòs incidint en la necessària col·laboració institucional perquè es constituïsquen «entorns favorables a la creació de l’ocupació i més en un moment tan excepcional com aquest, marcat per la pandèmia» i ha insistit en la importància d’incentivar la col·laboració publique-privada per a assegurar la recuperació. Finalment, ha dit, «no tinc dubte que aquesta edició marcarà una fita en la posada en valor del recurs virtual de les relacions laborals, però també per a deixar constància de la capacitat d’adaptació i superació de les nostres empreses i treballadors front un nou escenari no exempt de grans dificultats”.

Al llarg de la jornada, s’ha desenvolupat també un programa formatiu de webinars i tallers dissenyats per a potenciar les competències professionals, millora d’eines de cerca d’ocupació, elaboració de CV d’impacte, que continuaran disponibles en el web per a ser tornar a ser consultats per les persones participants.

Work Fòrum Castelló posa en relleu el potencial d’ocupació en el sector tecnològic, presentant els perfils més demandats en aquest sector i facilitant claus per a accedir a aquests llocs de treball emergents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari