El Govern d'Espanya dona llum verda a les obres per a la connexió ferroviària interna del Port

Les actuacions autoritzades formen part del conjunt d’inversions del Pla d’Empresa de l’Autoritat Portuària en matèria de connectivitat

El Govern d'Espanya dona llum verda a les obres per a la connexió ferroviària interna del Port
04/05/2021 -

El govern d’Espanya ha autoritzat la contractació de les obres necessàries per a dotar al port de Castelló de la xarxa ferroviària interna per valor de 18,6 milions d’euros. “Aquesta infraestructura productiva incrementarà la nostra competitivitat, ens permetrà guanyar en trànsits i ampliar el nostre hinterland”, ha afirmat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó.

Les actuacions autoritzades formen part del conjunt d’inversions del Pla d’Empresa de l’Autoritat Portuària en matèria de connectivitat, i van lligades a l’accés ferroviari sud al port -el projecte constructiu del qual està molt avançat-, i a l’estació intermodal -el projecte constructiu de la qual es licitarà enguany amb una inversió que ronda els 21 milions-.

En concret, el Consell de Ministres ha autoritzat hui la contractació de les obres del pont ferroviari i connexió ferroviària nord per valor de 12,5 milions d’euros i una duració de 21 mesos i mig. El projecte compta amb subvenció del 20% de fons europeus a través del Mecanisme “Connectar Europa”.

Consisteix en la connexió de les dues dàrsenes del port mitjançant un vial de 891 metres i un doble pont retràctil d’ús ferroviari. Els trànsits ferroportuaris esperats seran mercaderies en contenidor i granels sòlids.

Aquesta inversió se suma a l’autoritzada per la Secretaria d’Estat d’Infraestructures per a l’execució de les obres de la primera fase de la xarxa ferroviària de la dàrsena sud de PortCastelló per 6,1 milions i un termini d’execució de 23 mesos. Aquesta actuació consisteix en la connexió ferroviària des del desenvolupament del pont retràctil fins a l’accés ferroviari sud del port de Castelló. La longitud total d’aquesta via és de 1.200 metres i una zona d’apilament de 12.000 metres quadrats.

Totes dues infraestructures es construiran amb ample ibèric i internacional.

Rafa Simó ha assenyalat que “aquestes actuacions visibilitzen l’aposta del govern d’Espanya per Castelló i donen inici a una reivindicació històrica del nostre territori”. Ha ressaltat que “suposaran un estalvi de costos logístics per a les empreses castellonenques, permetran donar resposta als sectors productius de la província i generaran ocupació i riquesa en el nostre entorn”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari