Diverses empreses de la província de Castelló vacunaran a les seues plantilles contra la COVID

Diverses empreses de la província de Castelló vacunaran a les seues plantilles contra la COVID
27/05/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat que a partir del 7 de juny donarà principi la immunització contra la COVID-19 de 50.000 treballadors de mig centenar d’empreses en 21 punts de vacunació situats en les seues pròpies seus.

Així ho ha manifestat després de mantenir una reunió amb el president de CEV, Salvador Navarro; la presidenta de la Fundació CEOE, Fátima Báñez; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; així com amb representants d’organitzacions sindicals i responsables de les empreses que participen en el procés de vacunació.

En el transcurs de l’acte, el president ha explicat que la col·laboració de les empreses en la immunització dels seus treballadors s’emmarca en l’acord subscrit el mes de març passat entre la Generalitat, la Fundació CEOE i la CEV per a mitigar els efectes adversos derivats de la COVID-19, denominat ‘Pla Sumem. Salut + Economia’.

A més, ha destacat que la Comunitat Valenciana és la primera autonomia a posar en pràctica aquest acord que permet “sumar nous aliats” per a “accelerar al màxim” el procés de vacunació massiva com a “pas imprescindible per a la normalització”.

Cal destacar que els punts de vacunació, en la primera fase del procés, estan situats en 21 grans empreses, però atendran tant les seues plantilles, com a les d’una trentena de filials i subcontractes.

Exemple de col·laboració publicoprivada

Durant la seua intervenció, el president ha valorat l’acord que ha descrit com a exemple de col·laboració publicoprivada, que se sustenta en la “cohesió i el diàleg social”. En aquest sentit s’ha referit a la voluntat d’acord que hi ha hagut durant tota la pandèmia per part dels agents socials, “la qual cosa ha donat uns resultats molt positius també en la manera d’enfocar l’eixida de la crisi”, ha manifestat.

El cap del Consell ha destacat que el gran actiu per a la recuperació és la vacunació, per la qual cosa l’acord tracta de tindre “ben greixada” la col·laboració publique-privada perquè “en la mesura en què tinguem més dosi, puguem accelerar més aquest procés”.

Així mateix ha explicat que l’acord permet a l’Administració comptar amb un agent més en el procés de vacunació, amb espais sanitaris i experiència prèvia en campanyes com la de la grip i, per part seua, les empreses podran beneficiar-se de la millora organitzativa i horària que els suposa la comoditat de vacunar a les seues plantilles en la seua pròpia seu.

En aquest sentit, ha assegurat que s’afavoreix la “capil·laritat” de la vacunació, ja que s’arriba als treballadors i treballadores en les seues pròpies empreses “avançant més ràpidament”.

Finalment, el president ha insistit que, malgrat les baixes xifres de contagis registrades en la Comunitat Valenciana “on fa 10 setmanes que estem amb una incidència per davall de 50”, encara “estem en estat de prevenció”. Per això, ha llançat un missatge de prudència per a “no desfer tot el camí caminat”, ha conclòs.

Calendari per grups d’edat

Respecte del procés, la vacuna serà administrada seguint el calendari previst per grups d’edat i els protocols establits per la conselleria de Sanitat, qui distribuirà les dosis i les xeringues d’un sol ús, a més d’oferir cursos gratuïts sobre inoculació de les dosis al personal sanitari de les empreses.

Per part seua, les empreses aportaran els seus centres i serveis de prevenció sanitària, així com el seu personal mèdic-sanitari, i s’ocuparan de vacunar a les seues plantilles, així com a les de les seues filials i subcontractes, en el cas que formen part un grup empresarial.

Empreses amb punts de vacunació

La primera fase de la vacunació es durà a terme entre el 7 i el 14 de juny en 20 punts de vacunació en grans empreses més un punt en el Centre Portuari d’Ús del Port de València.

En concret, les empreses que habilitaran punts de vacunació són Arcelormittal, a Sagunt, on seran vacunats els treballadors de les 6 filials del grup; El Corte Inglés, que habilitarà un punt de vacunació a València i un altre a Alacant; Ford España, a Almussafes; Altadia, a Vila-real, on també se subministrarà la vacuna als empleats de les seues 7 filials i subcontractes; i Mercadona, que tindrà punts de vacunació a Castelló, Gandia, Paterna, Riba-roja de Túria, Alacant i Sant Isidre.

Així mateix, Power Electronics, a Llíria; Agricultors de la Vega de València, a Paiporta; Torrecid, a Castelló, on es vacunarà als empleats de les seues 7 filials i subcontractes; Iberdrola España, amb punts de vacunació a València i Cofrents; Hisse Cream Factory Comaker, a Alzira; Grup Dr. Franz Schneider, a Alzira, on també vacunaran a treballadors de les seues 9 filials i subcontractes; Empresa Municipal de Transports, a València; i Urbaser.

A més, en el Centre Portuari d’Ocupació de València serà vacunat el personal d’estiba, així com la plantilla de Cosco; Mediterranean; APM Terminals; València Terminal Europa; Transmediterránea;Terminals Marítimes de Graneles i Randstad.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari