Fitur 2021 estrena la nova marca turística de Castelló més moderna, diversa i identitària

El repte del Patronat Provincial de Turisme és convertir Castelló en la primera província ‘bikefriendly’ i aconseguir una remuntada a curt termini

Fitur 2021 estrena la nova marca turística de Castelló més moderna, diversa i identitària

Més moderna, representativa de la identitat castellonenca, dinàmica, plural i impulsora dels principals reclams de la província. Així és la nova marca turística que hui ha protagonitzat l’edició més atípica de Fitur, un treball de Gimeno Gráfic sota el paraigua del Patronat Provincial de Turisme que uneix la imatge de les huit comarques castellonenques per a donar a conéixer la seua oferta i situar-les com un atractiu local, nacional i internacional.

“Estem davant una nova marca que, sincerament, creiem que representa molt millor la pluralitat d’identitats i realitats que conflueixen a Castelló, d’aquí ve que no podem més que enaltir el treball de Gimeno Gràfic, amb Pepe Gimeno al capdavant”, ha explicat el president de la Diputació, José Martí, en la plaça central del pavelló de Turisme Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, el Martí ha assenyalat que la nova marca “ha arribat per a donar la personalitat pròpia que es mereix el projecte de Castelló per a la recuperació i transformació del nostre sector turístic“. Al seu judici, “la marca transmet la combinació cromàtica que pretén posicionar Castelló en els mercats nacionals i europeus com un destí que va més enllà de la tradicional imatge associada al sol i platja, com a destinació turística diversa i sostenible, generant una dinamització turística transversal entre la costa i l’interior.

I és que l’obra juga amb les sensacions que es viuen en visitar els racons de la província. Evoca al verd de les muntanyes, els paisatges de l’interior, l’arena de la platja, el blau de la mar, el dinamisme amb les ones trencant en arribar a la costa i les postes de sol al capvespre, per la qual cosa se situa com una aposta molt més moderna que escapa del tradicional sol i platja com a única opció per a gaudir, tal com han coincidit la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; i una representació d’alcaldes i alcaldesses, empresaris i empresàries i diputats i diputades que han vist en primera persona la presentació.

Des d’una xarxa que aglutine l’oferta fins a ser bikefriendly: nous reptes

La presentació de la nova marca ha iniciat la ruta per a aconseguir diversos reptes amb l’esperança d’aconseguir una “remuntada a curt termini” després del dur any viscut pel sector després de mesos de confinament, restriccions i distanciament. Obligacions que els i les castellonenques han viscut “responsablement perquè enteníem que era la millor manera de preparar-nos per a la remuntada turística que confiem comence a curt termini”, segons la també presidenta del Patronat, Virginia Martí.

Així, el projecte global passa per diferents objectius de cara als pròxims mesos. Un d’ells és la ferma aposta per l’impuls a la comercialització i el posicionament en línia de la província, amb el desenvolupament d’una nova central de reserves que aglutinarà tota l’oferta de la província i impulsarà el desenvolupament i posicionament dels productes experiencials de la província i que fa d’ella un destí totalment diferenciat d’uns altres.

A això s’unirà un nou pla estratègic amb vocació de transformació per a la província que ha de servir per a liderar un projecte provincial de captació de fons europeus Next Generation, a més d’una nova orientació del Patronat al mercat turístic de les experiències, basada en el desenvolupament i impuls de productes de valor afegit, “a través del desenvolupament i consolidació de dos nous clubs de producte turístic: un gastronòmic, basat en Castelló Ruta de Sabor; i un altre de caràcter de cicloturisme de muntanya o BTT, el patronat també està definint Gran Recorregut Cicloturista de muntanya que discórrega per tota la província, vertebrant i posant en valor els centenars de quilòmetres d’aquestes rutes amb els quals ja compta els destins de la província.

En aquest mateix sentit, i a conseqüència del nou paradigma turístic a conseqüència de la pandèmia, el Patronat està treballant de la mà del diputat provincial de Carreteres, Santi Pérez, en el desenvolupament d’un pla d’adaptació de vies i senyalització cicloturista amb l’objectiu de convertir la província de Castelló en la primera província Cicloturista (bikefriendly) d’Espanya. A més, el pla del cicloturisme de muntanya o BTT, el patronat també està definint Gran Recorregut Cicloturista de muntanya que discórrega per tota la província, vertebrant i posant en valor els centenars de quilòmetres d’aquestes rutes amb els quals ja compta els destins de la província.

“Castelló es mou, és dinamisme i acció, valors que recullen una marca que estem convençuts té un llarg recorregut i que, segur, marcarà un nou punt d’inflexió en la promoció turística de Castelló, una província infinita”, ha conclòs el president.

Per part seua, Colomer ha destacat que, en moment de canvis, cal saltar a l’arena amb noves motivacions i fer ballar les neurones dels altres davant el nou”. Per això, enalteix la força de Castelló en aquest context de canvi de l’oferta, la demanda i dels mercats. “Tenim la gran oportunitat d’irrompre amb l’emoció del nou i Castelló és capaç de convéncer, atrapar i fidelitzar”, ha subratllat el secretari autonòmic, per a qui la nova marca del Patronat Provincial de Turisme “marca el moment de reinvenció de Castelló”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari