El Govern anuncia 950 milions d'euros d'ajudes al sector tauleller i ceràmic de la província de Castelló

Pedro Sánchez, ha informat hui d’un nou paquet d’ajudes directes a aquest sector industrial afectat per la pujada del preu del gas i els costos energètics

El Govern anuncia 950 milions d'euros d'ajudes al sector tauleller i ceràmic de la província de Castelló

Les demandes d’ajudes econòmiques que el sector ceràmic i tauleller de la província de Castelló portava demanant des de fa setmanes ja han obtingut la seua resposta. Així, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat una nova línia d’ajudes directes als subsectors de la indústria gasintensiva, entre els quals es troba el sector tauleller castellonenc.

D’aquesta manera, l’Executiu ha informat que es posarà en marxa un paquet d’ajudes econòmiques de 450 milions dins del nou Marc temporal d’Ajudes d’Estat que ha sigut aprovat per la Unió Europea. En aqueix sentit, el principal objectiu d’aquestes bonificacions serà compensar econòmicament a les indústries la producció de les quals depén del gas per l’augment dels costos derivat de l’increment del preu d’aquesta matèria.

L’import de les ajudes es distribuirà entre les indústries gasintensivas atenent criteris vinculats al consum intensiu de gas, a l’evolució de preus i beneficis de les activitats industrials; així com al seu impacte mediambiental.

A més, el Consell de Ministres també ha aprovat una línia UCO-Ucraïna dotada amb 500 milions d’euros per a les empreses industrials d’aquest sector la sostenibilitat econòmica del qual s’ha vist afectada a causa de la pujada dels costos del gas i l’energia.

“En total parlem de 950 milions d’ajudes per a aquest sector ,als quals cal afegir els 3.100 milions d’inversió pública del nou PERTE de descarbonització i que també s’ha aprovat hui”, ha explicat Sánchez durant la compareixença d’aquest migdia. El cap de l’Executiu també ha assegurat que aquest nou paquet d’ajudes “garanteix la viabilitat i liquiditat de les empreses”.

Es tracta d’unes ajudes molt esperades per les empreses que conformen el sector tauleller i ceràmic a la província de Castelló, ja que Vicente Nomdedéu, president de l’Associació  Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER) va advertir que quasi la meitat de la facturació d’aquestes companyies en 2022 es va emprar per a pagar els costos energètics de la seua producció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari